Upute i raspored provođenja razredbenog postupka na Visokoj policijskoj školi

Razredbeni postupak za upis izvanrednih studenata u prvu godinu preddiplomskog stručnog studija Kriminalistika u akademskoj godini 2020./2021. za zaposlenike MUP-a RH i zaposlenika drugih tijela državne uprave provest će se 6. srpnja 2020. u 9.00 sati na Policijskoj akademiji.

Ispunjavaju li uvjete iz natječaja i nalaze li se na popisu pristupnika razredbenom postupku, mogu provjeriti upisom OIB-a OVDJE.

Razredbeni postupak za upis redovnih studenata u prvu godinu preddiplomskog stručnog studija Kriminalistika u akademskoj godini 2020./2021. za zaposlenike MUP-a provest će se 6. srpnja 2020. u 9.00 sati na Policijskoj akademiji.

Ispunjavaju li uvjete iz natječaja i nalaze li se na popisu pristupnika razredbenom postupku, mogu provjeriti upisom OIB-a OVDJE.

Razredbeni postupak za upis redovnih studenata u 1. godinu stručnog studija Kriminalistika u ak. god. 2020./21. za građanstvo održat će se 7. i 8. srpnja 2020. godine u 9.00 sati na Policijskoj akademiji.

Ispunjavaju li uvjete iz natječaja i nalaze li se na popisu pristupnika kao i dan dolaska na  razredbeni postupak, pristupnici mogu provjeriti upisom OIB-a OVDJE.

Svi pristupnici razredbenom ispitu koji dolaze na Policijsku akademiju moraju se pridržavati Uputa za provedbu državne mature tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) ljetni rok – lipanj 2020. godine:

 
 • Molimo pristupnike razredbenom postupku da na Policijsku akademiju dođu na službeni ulaz (Avenija G. Šuška 1, Zagreb) najkasnije do 8.15 sati te na porti nakon sigurnosnog pregleda pričekaju policijskog službenika koji će ih odvesti do Policijske škole „Josip Jović“ gdje će se provoditi pismeni dio ispita.
 • Kašnjenje na razredbeni postupak neće se uvažavati.
 • Pristupnici moraju sa sobom donijeti važeću osobnu iskaznicu, zaštitnu masku i rukavice te kemijsku olovku (koja piše tamnom bojom) te sportsku opremu (napomena: sportsku opremu donose samo pristupnici iz građanstva).
 • Policijski službenik će im izmjeriti tjelesnu temperaturu te će potpisati izjavu da im nije utvrđena zaraza koronavirusa ili da im nije izrečena zaštitna mjera samoizolacije.
 • Pri ulasku u Policijsku školu nalazit će se dozator s dezinficijensom kako bi svaki pristupnik mogao obvezno dezinficirati ruke.
 • Za vrijeme provođenja razredbenog postupka obvezno je nošenje zaštitne maske, kao i za vrijeme boravka u zatvorenom prostoru Policijske akademije.
 • Razmak među osobama u zatvorenom prostoru mora biti najmanje 1,5 metar.
 • Pristupnici tijekom pisanja ispita na radnome stolu smiju imati samo osobnu iskaznicu, vlastitu kemijsku olovku, bočicu s vodom i ispitne materijale. Sve ostale stvari trebaju odložiti ispod ili pokraj stola.
 • Mobitel mora biti isključen.
 • Po završetku pisanja ispita, pristupnik odlaže ispitni materijal na rub stola i čeka da s pisanjem završi cijela grupa. Sve što je donio pristupnik odnosi sa sobom kada napušta ispitnu prostoriju (kemijsku olovku, osobnu iskaznicu, bočicu s vodom i osobne stvari).
 • Preporučuje se da se izlazak pristupnika iz učionice organizira tako da izlaze jedan po jedan, i to prvi izlazi pristupnik najbliži vratima. Međutim ako netko odustane od pisanja ispita, treba mu omogućiti izlazak iz prostorije. Pri izlasku iz ustanove pristupnici dezinficiraju ruke koristeći dozatore s dezinficijensima na ulazu/izlazu iz škole.
 • Nakon završetka pismenog dijela razredbenog postupka, nastavnik će pristupnike odvesti do mjesta gdje će se provoditi provjera razine tjelesnih motoričkih sposobnosti (samo za pristupnike iz građanstva).
 • Molimo pristupnike koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu ili respiratorne simptome (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa i sl.), te ako im je eventualno izrečena mjera samoizolacije ili utvrđena zaraza koronavirusa da ne dolaze na ispite.