Seminar službenika za registraciju oružja građana

Sminaru je prisustvovalo 18 službenika upravnih poslova iz Policijskih uprava koji provode registraciju oružja građana

Seminar primjena Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana započeo je u srijedu, 24. travnja, na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik" za 18 službenika upravnih poslova iz Policijskih uprava koji provode registraciju oružja građana.
 
Predviđeno vrijeme trajanje edukacije je tri radna dana u različitim terminima za službenike s upravnih poslova - upravne referente, više upravne referene i samostalne upravne referente.
 
Otvorenju seminara su prisustvovali zamjenica načelnika Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ Mirjana Abramović, voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje Ilija Jakić, kao i voditeljica Odjela za poslove oružja u Službi za upravne poslove MUP-a Nataša Prišlin, koji su upoznali polaznike s ciljem edukacije i naglasili važnost navedenog tečaja.
 
Cilj ovog seminara je educirati službenike koji obavljaju poslove oružja, na koji način da ubrzaju i pojednostave postupak izdavanja odobrenja za nabavu i registraciju oružja građana, sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana.
 
Nakon završenog seminara i sudjelovanja u svim aktivnostima predviđenim u programu, službenici će steći odgovarajuća znanja i kompetencije koje su nužne za obavljanje registracije oružja građana.

Pisane vijesti