CEPOL Nacionalna jedinica Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ u suradnji s EUROPOL-om provela CEPOL rezidencijalnu aktivnost 69/2024 „Informant Handling - advanced“

Slika /02_vijesti/2024/04_Travanj/Cepol Europol PA.jpg

Na aktivnosti je, u svojstvu polaznika, sudjelovalo 28 policijskih službenika iz država članica Europske unije uključujući i Hrvatsku te predstavnici Norveške, Danske i SAD-a

Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ u suradnji s EUROPOL-om održala je od  16. do 19. travnja 2024. godine četverodnevnu CEPOL rezidencijalnu aktivnost 69/2024 „Informant Handling-advanced“, namijenjenu policijskim službenicima kako bi unaprijedili i standardizirali postupak rada s informatorima. 

Cilj četverodnevne aktivnosti bio je ojačati i poboljšati provedbu najboljih praksi prekogranične suradnje u radu s informatorima s naglaskom na prikupljanje obavještajnih podataka. Jednako tako, cilj je i bio osnažiti učinkovitu i održivu suradnju i izgraditi međunarodno razumijevanje nacionalnih pravnih procesa.

Na aktivnosti je, u svojstvu polaznika, sudjelovalo 28 policijskih službenika iz država članica Europske unije uključujući i Hrvatsku te predstavnici Norveške, Danske i SAD-a. Predavači su bili renomirani stručnjaci iz EUROPOL-a, Velike Britanije, Njemačke i Portugala.
 
CEPOL aktivnost otvorila je Lidija Pentavec voditeljica Cepol nacionalne jedinice i voditeljica Službe za razvoj policijskoj obrazovanja i međunarodnu suradnju s Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ koja je prisutnima zaželjela dobrodošlicu na ovu CEPOL aktivnost, koja je jedna je od brojnih aktivnosti na razini EU za promicanje suradnje i razmjene znanja u području rada s informatorima.

Uz voditeljicu s Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ otvorenju je prisustvovao predstavnik EUROPOL-a i Siniša Fressl voditelj Odjela iz Uprave kriminalističke policije, koji je istaknuo kako je bitno razvijati i jačati međunarodnu suradnju odnosno izmjenjivati iskustva s državama članicama i SAD-om.

Rezidencijalna aktivnost „Informant Handling-advanced“ završila je u petak 19. travnja evaluacijom aktivnosti i podjelom certifikata polaznicima.

 

Pisane vijesti