Završetak specijalističkog tečaja za vodiče i službene pse za praćenje ljudskog traga

U Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa u Policijskoj akademiji, završio je specijalistički tečaj za vodiče i službene pse 

Dana 22. rujna 2021. godine u Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa u Policijskoj akademiji, završio je specijalistički tečaj za vodiče i službene pse za praćenje ljudskog traga, za potrebe Interventne policije.

Obzirom na otežane uvjete rada izazvane pandemijom virusa COVID-19, školovanje su uspješno završila tri vodiča i četiri službena psa za praćenje ljudskog traga koji su raspoređeni na rad u PU zagrebačku, PU virovitičko-podravsku i PU bjelovarsko-bilogorsku, dok će četvrti službeni pas za praćenje ljudskog traga također biti preraspoređen na rad vodiču u PU zagrebačku.

U Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa trenutno se provode još dva tečaja: specijalistički tečaj za vodiče i službene pse za detekciju droga, čiji se završetak očekuje krajem 2021. godine i specijalistički tečaj za vodiče i službene pse napadačke namjene čiji se završetak očekuje početkom 2022. godine.

Voditeljica Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, gđa. Danijela Petković zajedno sa svojim suradnicima, uručila je danas uvjerenja o završenom specijalističkom tečaju vodičima službenih pasa te uvjerenja za rad njihovim službenim psima. Ujedno je čestitala polaznicima tečaja i pohvalila ih za izraziti trud, zalaganje i veliku požrtvovnost tijekom cjelokupnog trajanja tečaja te je zahvalila njihovom instruktoru Antunu Vujčiću na ostvarenom rezultatu, profesionalnosti i ispunjenju svih obaveza sukladno planu i programu tečaja.

Pisane vijesti