Završetak specijalističkog tečaja vodiča i službenih pasa za zaštitu državne granice

Školovanje su uspješno završila dva vodiča i dva službena psa za zaštitu državne granice koji će biti  raspoređeni na rad u Upravu za granicu

Dana 16. svibnja 2023. godine u Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa u Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ završio je specijalistički tečaj za vodiče službenih pasa za zaštitu državne granice.

Navedeni tečaj prvi je po redu tečaj vodiča i službenih pasa za zaštitu državne granice, a ukupno jedan od šest specijalističkih tečajeva koji su završili ili se provode u Centru za obuku vodiča I dresuru službenih pasa u 2023. godini.

Školovanje su uspješno završila dva vodiča i dva službena psa za zaštitu državne granice koji će biti  raspoređeni na rad u Upravu za granicu.

Voditelj Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, Miroslav Puž svečano je uručio uvjerenja o završenom specijalističkom tečaju novim vodičima službenih pasa te uvjerenja za rad njihovim službenim psima. Također im je čestitao na ostvarenim rezultatima na završnom ispitu i zaželio puno uspjeha u njihovom daljnjem profesionalnom radu.

Policijski službenik za planiranje i provedbu obuke u Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, Davor Košutić pohvalio je polaznike tečaja za profesionalnost, iskazani trud i zalaganje tijekom cjelokupnog trajanja tečaja, te zahvalio njihovim instruktorima na ostvarenom rezultatu, profesionalnosti i ispunjenju svih obaveza plana i programa tečaja.

Pisane vijesti