Završetak specijalističkog tečaja vodiča i službenih pasa za detekciju eksploziva

U Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa na Policijskoj akademiji 21. svibnja 2021.  završio je specijalistički tečaj vodiča službenih pasa i službenih pasa za detekciju eksploziva

Ovaj tečaj prvi je po redu tečaj vodiča i službenih pasa za detekciju eksploziva proveden ove godine. S obzirom na otežane uvjete rada izazvanih pandemijom virusa COVID-19, školovanje je uspješno završilo četiri vodiča i četiri službena psa za detekciju eksploziva koji su raspoređeni na rad u PU vukovarsko-srijemsku, PU osječko-baranjsku, PU varaždinsku i PU primorsko-goransku.

Pomoćnik voditelja Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Ivan Kvaternik sa svojim suradnicima uručio je Uvjerenja o završenom specijalističkom tečaju vodičima službenih pasa te uvjerenja za rad njihovim službenim psima. Čestitao je polaznicima tečaja i pohvalio ih za izraziti trud i zalaganje tijekom cjelokupnog trajanja tečaja te zahvalio njihovim instruktorima na ostvarenom rezultatu, profesionalnosti i ispunjenju svih obaveza plana i programa tečaja.

U Centru se trenutno održavaju još dva tečaja i to tečaj vodiča i službenih pasa za detekciju droga i tečaj vodiča i pasa za praćenje ljudskog traga, čiji se završetak očekuje tijekom godine.

Pisane vijesti