Završen osnovni tečaj prometne policije

Slika fotke_ilustracije/policajac_autocesta01.jpg
Foto: MUP

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu jučer, 16. ožujka, završio je Osnovni tečaj prometne policije, odnosno, osposobljavanje prometnih policajaca za područje operativno-preventivnog rada u nadzoru i upravljanju cestovnog prometa.

Na tečaju, koji je počeo 1. veljače, bilo je 25 polaznika iz svih policijskih uprava. Cilj tečaja bio je upoznati polaznike s načinom i sadržajem mjera i aktivnosti koje poduzima policija sukladno temeljnim odrednicama Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH 2006. – 2010. i osnovnim zadaćama Provedbenog plana preventivnog i represivnog djelovanja policije u cestovnom prometu. Prometni policajci upoznali su se i s pojmovima, zakonskim odredbama i važećom pravnom regulativom te postupanjem policijskih službenika, u cilju preveniranja i sankcioniranja prekršaja i kaznenih djela u prometu te podizanje razine sigurnosti cestovnog prometa.

U sklopu osnovnog tečaja prometne policije, od 22. veljače do 6. ožujka održan je i Tečaj za mjerila i uređaje u nadzoru cestovnog prometa. Polaznici su naučili kako  mjeriti brzinu kretanja vozila kao i rad s uređajima za mjerenje brzine.

Isto tako, početkom ožujka Policijska akademija je bila domaćin i Seminaru o zlouporabi opojnih droga sudionika u cestovnom prometu. Polaznici su se upoznali s prepoznavanjem osoba koje upravljaju vozilima u prometu, a da u organizmu imaju opojnih droga te sa radom s uređajima kojima se testira prisutnost droga, kao i prekršajnim i kaznenim djelima zlouporabe opojnih droga.        

           


Stranica