Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti

Slika /02_vijesti/2023/1 mjesec/Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti/PA068260 (2).jpg

Sukladno Zakonu o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti jedna od sastavnica Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ je Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti

 

Sukladno Zakonu o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (Narodne novine, br. 119/2022) i prema Uredbi o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva unutarnjih poslova (Narodne novine, br. 149/2022) jedna od sastavnica Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ je Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti koje je od 1. siječnja 2023. godine zamijenilo i nastavilo tradiciju Fakulteta kriminalističkih znanosti i Visoke policijske škole.

 

Na Veleučilištu kriminalistike i javne sigurnosti djeluju tri stručne katedre: Katedra za kriminalistiku i forenziku, Katedra za javnu sigurnost i Katedra primijenjenih znanosti. Planovi su da Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti uz već postojeće programe stručnog prijediplomskog studija Kriminalistike i stručnog diplomskog studija Kriminalistike razvije i programe javne sigurnosti na stručnom prijediplomskom i stručnom diplomskom studiju.

 

Cilj je da Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti bude jedno od najpoželjnijih učilišta što je već duži niz godina prema podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje i to nakon prikupljenih podataka od budućih studenata koji su izabrali Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti kao jednu od najatraktivnijih obrazovnih institucija u Hrvatskoj pa tako i u 2022. godini kada je pozicionirana na visokom četvrtom mjestu odmah iza najprestižnijih hrvatskih fakulteta.



Pisane vijesti