Trideset osoba s invaliditetom i intelektualnim teškoćama posjetilo Policijsku akademiju

Slika topvijesti/2015/lipanj/PA/PA_invalidi_00.jpg

U ime načelnika Policijske akademije dobrodošlicu im je zaželio Nikša Jelovčić, voditelj službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničku djelatnost, koji im je ujedno bio i domaćin. 

Foto: MUP

Tridesetak osoba s invaliditetom i intelektualnim teškoćama iz Centra za rehabilitaciju Stančić, Centra za rehabilitaciju Zagreb i Udruge za autizam, u pratnji stručnog osoblja posjetilo je u utorak 16. lipnja Policijsku akademiju.

U ime načelnika Policijske akademije dobrodošlicu im je zaželio Nikša Jelovčić, voditelj službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničku djelatnost, koji im je ujedno bio i domaćin.

Na prometnom poligonu prvo im je Marijan Nikolaus iz Protuekspozijskog odjela predstavio robota „Teodora“ koji služi za otkrivanje eksploziva i eksplozivnih naprava. Oduševilo ih je kad im je „Teodor“ podijelio bombone. Zatim je uslijedilo novo oduševljenje na prometnom poligonu gdje su im instruktori vožnje predvođeni Franom Čovićem pokazali policijske motocikle. Svi su poželjeli sjesti na motor, fotografirati se s instruktorima i na motociklu. Uslijedio je krug vožnje policijskim vozilom po prometnom poligonu.

Vlado Tašner, nastavnik stručnih predmeta u Policijskoj školi „Josip Jović“ pokazao je reguliranje prometa na križanju, a neki su se i okušali u ulozi prometnih policajaca. Tijekom dvosatnog posjeta Policijskoj akademiji družili su se i sa skupinom polaznika i polaznica Programa prekvalifikacije odraslih za zanimanje policajac/ka 2014./2015. i djelatnika Interventne jedinice Policije PU zagrebačke.

Obzirom da su svi oni s područja Črnomerca, Dugog Sela i Sesveta, njihovu posjetu bili su nazočni i kontakt-policajci; Anto Dujić, iz II. PP Črnomerec-Susedgrad, Mate Perković iz PP Dugo Selo i Siniša Žgela iz PP Sesvete.

Ivan Jakovljević, korisnik Centra za rehabilitaciju, koji je u siječnju bio jednodnevni gost Policijske akademije, o čemu je sniman i dokumentarni film, kojem je u Policijskoj školi „Josip Jović“ organizirana i izložba njegovih umjetničkih radova, u znak sjećanja na posjetu Policijskoj akademiji donio je još jedan svoj rad – policajca napravljenog od stiropora.



Stranica