Tečaj za RTG operatere

Na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik" započeo je s radom tečaj za RTG operatere

Na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik" u ponedjeljak, 3. travnja započeo je tečaj za RTG operatere.

Tečaj su otvorili voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje, Ilija Jakić i voditelj tečaja Željko Božina, sukladno predviđenom Planu i programu od 3. do 28. travnja 2023. godine. Ukupno 22 polaznika će prisustvovati i to 8 policijskih službenika Uprave za posebne poslove sigurnosti MUP RH, 10 djelatnika Vojne policije i 4 pripadnika Počasno zaštitne bojne Ministarstva obrane RH.

Cilj tečaja je osposobiti polaznike za poslove zaštitnog pregleda osoba, prtljage, tereta, stvari, pošte i vozila u okviru djelatnosti koje obavljaju kod subjekata koji su nadležni za obavljanje zaštitnih pregleda.

Nastavni plan i program je koncipiran s obzirom na vrlo složene uvjete rada jer se obavljaju u skladu sa sve većim zahtjevima provođenja mjera sigurnosti na objektima od vitalne važnosti, kao i različitim javnim okupljanjima građana, uz velike zahtjeve za brzinom i kvalitetom obavljanja zaštitnih pregleda što pojačava stresno stanje samih djelatnika koji je provode.

Najveći dio se odnosi na simulacije rada na točki zaštitnog pregleda koristeći interdisciplinarna znanja koja su u visokom interkorelativnom odnosu s područnom teorijom i praksom.

Po završetku slijedi završni ispit, te će polaznicima biti izdana uvjerenja o osposobljenosti za rad kao RTG operateri.

Pisane vijesti