Tečaj prometne policije

Na Policijskoj akademiji danas je započeo sa radom Tečaj prometne policije – osposobljavanje za vršenje očevida prometnih nesreća za 18 policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova

Sukladno Planu policijskog obrazovanja Ministarstva unutarnjih poslova za 2021. godinu, u vremenu od 22. veljače do 19. ožujka 2021. godine održava se Tečaj prometne policije – osposobljavanje za vršenje očevida prometnih nesreća. Prema Nastavnom planu i programu citirani Tečaj će se realizirati u trajanju od 145 sati teorijske i praktične obuke. Nastava obuhvaća pravne, kriminalističke i tehničke aspekte prilikom kriminalističkog istraživanja cestovnih prometnih delikata. Polaznicima Tečaja dostupne su  sve informacije vezane za Tečaj, od nastavnih sadržaja, rasporeda predavanja i ispita , obavijesti, materijala i literature predavanja na sustavu e- obrazovanje (https://e-obrazovanje.fkz.hr/).

Svečanom otvaranju prisustvovali su voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Josip Mataija i voditelj Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Ilija Jakić koji su se prigodno obratili polaznicima, upoznali polaznike Tečaja sa trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i podržali ih u naporima za stjecanje znanja i vještina koji su potrebni za obavljanje očevida prometnih nesreća.

Nakon urednog pohađanja nastave i sudjelovanja u svim aktivnostima predviđenim u programu Tečaja te uspješnog polaganja završnog ispita pred Povjerenstvom, polaznici će steći odgovarajuće kompetencije koje su nužne za obavljanje očevida prometnih nesreća.

Pisane vijesti