Svečanost podjele certifikata na području projektnog menadžmenta

Slika topvijesti/godina2010/lipanj/akademija_18_06/18_06_akademija_TX.jpg

Foto: MUP

U petak, 18. lipnja, na Policijskoj akademiji, u prostorijama Visoke policijske škole, održana je svečanost podjele certifikata prvoj skupini policijskih službenika i službenica za trenere na području Projektnog menadžmenta, provedbenom postupku sukladno međunarodnim standardima ovjere za IPMA-in, stupanj „D“.

Svečanosti su nazočili načelnik uprave za granicu Nikola Milina, general bojnik Gerhard Lang i Andreas Hofbauer iz Saveznog ministarstva unutarnjih poslova Republike Austrije te Ivana Burcar Dunović iz Hrvatske udruge za upravljanje projektima.

Ukupno je podijeljeno 15 certifikata, koje je polaznicima uručila  Ivana Burcar Dunović.

Načelnik uprave za granicu Nikola Milina čestitao je kolegama na uspješno završenoj prvoj fazi ove izobrazbe: „Siguran sam da će to doprinijeti jačanju administrativnih kapaciteta hrvatske policije i da ćemo uskoro pomagati u jačanju kapaciteta zemalja u regiji“.

Voditelj izvedbe programa ove izobrazbe Josip Strmotić, magistar znanosti i nastavnik Visoke policijske škole, tom je prilikom rekao kako je riječ je djelatnicima koji su iskazali želju i dokazali da mogu biti relevantni za prenošenje znanja. „To su visokoobrazovani službenici i službenice hrvatske policije koji su već dokazali da imaju određena iskustva u vođenju edukacije i, što je osobito važno, oni su iskazali spremnost i otvorenost prema primjeni suvremenim metodama upravljanja i radnim procesima i ljudskim potencijalima“ istaknuo je Strmotić.

„Danas je polaznicima uručen certifikat za prvu od četiri stepenice, a potvrda je  međunarodna i vrijedi u cijelom svijetu. Kad govorimo o projekt menadžmentu - riječ je o jeziku koji je potreban za naš ulazak u Europsku uniju i drago mi je da je to kroz ovaj program prepoznato – naglasila je Ivana Burcar Dunović iz Hrvatske udruge za upravljanje projektima



Stranica