Svečano otvorene 4. ljetne igre Specijalne olimpijade Hrvatske

Slika topvijesti/2017/rujan/Olimpijske_igre.JPG

Kao i prethodnih godina, društveni angažman policijskih službenika nije izostao ni ovaj put, a domaćin olimpijadi ove godine je Policijska akademija i načelnik Dubravko Novak.  

Foto: MUP

Na Policijskoj akademiji, danas 22. rujna, svečano su otvorene 4. ljetne igre Specijalne olimpijade Hrvatske.

Kao i prethodnih godina, društveni angažman policijskih službenika nije izostao ni ovaj put, a domaćin olimpijadi ove godine je Policijska akademija i načelnik Dubravko Novak.

Specijalna olimpijada pruža priliku osobama s intelektualnim teškoćama da ostvare svoj potencijal, razvijaju fizičke sposobnosti, ali i upoznaju radost druženja te sklapanja prijateljstava. Policijska akademija je prepoznala mogućnost da im kroz sport i druženje pruži nesebičnu podršku.

Uoči svečanog otvorenja igara održana je simbolična Torch run utrka policajaca, koji su zajedno sa predstavnicima Specijalne olimpijade Hrvatske nosili olimpijski plamen te na taj način dali potporu osobama s intelektualnim teškoćama u njihovim sportskim aktivnostima, a time i ukazali na širenje svijesti u javnosti o potrebi njihova ravnopravnoga prihvaćanja u društvenoj zajednici.

Nakon što su sudionici utrke predali baklju državnoj tajnici Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Margareti Mađarić, uslijedila je ceremonija otvorenja na kojoj je predstavljeno 25 ekipa koje će sudjelovati u igrama. Na početku ceremonije himnu je izveo Tomislav Trupković iz Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, a potom se inspirirajućim riječima svim prisutnima obratio predsjednik Specijalne olimpijade Hrvatske Zdenko Mlakar. Svu potporu natjecateljima u ostvarivanju što boljih rezultata pružili su i načelnik Policijske akademije Dubravko Novak i državna tajnica Margareta Mađerić.

Nakon što su sportaši Specijalne olimpijade Hrvatske podigli stijeg, državna tajnica Margareta Mađerić proglasila je igre otvorenima.

Ovogodišnje 4. ljetne igre Specijalne olimpijade Hrvatske na Policijskoj akademiji bit će otvorene do 24. rujna, a po završetku igara sportašima će biti uručene i medalje.



Stranica