Stručni prijediplomski studij Kriminalistika četvrti na listi najpoželjnijih studija u Hrvatskoj

Slika /01_ilustracije/Web - objava.jpg

Prema podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje o omjeru prvih izbora i kvote, stručni prijediplomski studij Kriminalistika nalazi se na četvrtom mjestu prijavljenih studija

Prema statističkim podacima i kvantitativnim pokazateljima o omjeru prvih izbora i upisne kvote koje je 17. srpnja 2024. objavila Agencija za znanost i visoko obrazovanje, stručni prijediplomski studij Kriminalistika nalazi se na četvrtom mjestu najpoželjnijih studija u Republici Hrvatskoj među studijskim programima s kvotom višom od deset mjesta (podaci dostupni na: https://www.studij.hr/broj-prijava).

Stručni prijediplomski studij Kriminalistika je i u posljednje tri godine, od 2021. do 2023., bio visoko pozicioniran (među prvih 2%) na listi najpoželjnijih studija u Republici Hrvatskoj. Ovo je pokazatelj kontinuiranog interesa hrvatskih maturanata za izučavanjem kriminalističke znanosti te prepoznatljivosti kvalitete višedesetljetnog nastavnog procesa na Veleučilištu kriminalistike i javne sigurnosti.

U akademskoj godini 2024./2025. na redovni stručni prijediplomski studij Kriminalistika prima se 30 kandidata iz građanstva i 30 policijskih službenika MUP-a RH. Na izvanredni stručni prijediplomski studij Kriminalistika se prima ukupno 65 kandidata (55 policijskih službenika MUP-a RH i 10 zaposlenika drugih tijela državne uprave).
 
 

Stranica