S PONOSOM NOSITE ODORU HRVATSKE POLICIJE I SLUŽITE GRAĐANIMA

Slika topvijesti/godina2010/rujan/postroj_m.jpg
Foto: MUP RH 
 
U petak, 10. rujna, na Policijskoj akademiji održana je promocija 6. naraštaja policajaca iz programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac.
 
Nakon prijavka i pregleda postroja, kojeg čine 276 policajaca i 75 policajki te njihovi odgajatelji, obratio im se glavni ravnatelj policije Oliver Grbić. Uz tople riječi pozdrava i, uz vidljiv ponos, posebno je istakao:
 
„ S posebnim vas ponosom promatram u policijskim odorama, a završetak školovanja i početak vaše policijske karijere iznimna je vijest za sve nas. Ispunjen sam radošću i veseljem. Svojim skorim dolaskom u policijske redove donosite nam svoju mladost, svježinu, entuzijazam, ali i nova znanja i vještine te visoku motiviranost da budete  graditelji mira i sigurnosti naših građana. Očekujem da služite građanima. “
 

Glavni ravnatelj policije Grbić sjetio se i značenja mjesta na kojem već dvadeset godina prisežu hrvatski policajci: „ Na današnji dan budite svjesni i činjenice da ste postrojeni na mjestu od iznimne važnosti za povijest hrvatske policije. Prije dvadeset godina, na ovom istom mjestu, stasala je prva generacija hrvatskih policajaca koja je dala nemjerljiv doprinos u stvaranju naše domovine. Trebate biti ponosni što slijedite njihov put, jer oni su stvarali državu, državu slobode, pravde i prosperiteta, a vi ju trebate sačuvati i osigurati da se ideali onih koji su dali svoje živote za državu i ostvare…“  
 
„Prisežem da ću kao policijski službenik Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske
štititi Ustavom utvrđeni pravni poredak i braniti teritorijalnu cjelovitost hrvatske države.
Da ću u svakoj zgodi, pa i u slučaju vlastite pogibelji čuvati živote,
osobnu sigurnost i imovinu svih stanovnika Hrvatske.
Da ću savjesno, odgovorno i profesionalno izvršavati službene zapovijedi,
čuvati službenu tajnu, poštovali prava čovjeka i štititi dostojanstvo svake osobe.“
   
 

Načelnik Policijske akademije Zoran Ničeno opisao je put ovih mladih policajki i policajaca te rekao kako je školovanje započelo u listopadu 2009. godine, a tijekom narednih 9 mjeseci školovali su se na dvije lokacije i to: na Policijskoj akademiji u Zagrebu te u Uslužnoj jedinici Valbandon pokraj Pule. Stekli su temeljna znanja za obavljanje policijskih poslova, a posebice temeljne policije. Najviše njih biti će raspoređeni na radna mjesta u Policijsku upravu Istarsku, Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku i Policijsku upravu primorsko-goransku.
 
Na kraju, izdvojeni su oni sa najboljim uspjehom i to: Manuel Buzi, Marko Janković, Marko Koliću i Danijel Miloloža. Nagrada za postignuti uspjeh krije se u činjenici što mogu sami odabrati u kojoj od 20 policijskih uprava u Republici Hrvatskoj žele raditi.
 
Odoru nosite ponosno, a najveća nagrada za vaš rad neka vam bude zahvalnost građana i njihovo poštovanje – zaključio se glavni ravnatelj policije Grbić.
 
VJEŽBENICI, SRETNO!!!
 
 
 

Stranica