PU varaždinska na Auto sport show

Slika topvijesti/godina_2009/svibanj/varazdin_auto_show03.jpg

Na štandu PU varaždinske vozači su mogli provjeriti i koliko su prikupili negativnih prekršajnih bodova u prometu. Od kontakt-policajaca građani su, osim savjeta za sigurno sudjelovanje u prometu, dobili i niz savjeta za povećanje sigurnosti i samozaštite. Svi posjetitelji izložbenog pulta Policijske uprave

Auto sport show održan je od 8. do 10. svibnja u Varaždinu, a Policijska uprava varaždinska predstavila je opremu i uređaje koje u svakodnevnom radu koriste policijski službenici. Posjetitelji show-a razgledali su tako uređaje koje policija upotrebljava za nadzor i upravljanje prometom na cestama, kao što su uređaji za mjerenje brzine vozila te uređaji za alkotest i testiranje na drogu.

Varaždinci željni adrenalina mogli su na simulatoru vožnje motociklom iskusiti kako je to voziti se na Honda Riding Trainer RT 17. Taj simulator inače se koristi za edukaciju policijskih službenika motociklista na Policijskoj akademiji. No, simulator je  vrlo koristan i za mlade ljude koji se tek pripremaju za upravljanje motornim vozilima na dva kotača.

Na štandu PU varaždinske vozači su mogli provjeriti i koliko su prikupili negativnih prekršajnih bodova u prometu. Od kontakt-policajaca građani su, osim savjeta za sigurno sudjelovanje u prometu, dobili i niz savjeta za povećanje sigurnosti i samozaštite. Svi posjetitelji izložbenog pulta Policijske uprave varaždinske dobili su i promotivne materijale, edukativne letke te brošure.

Auto sport show  posjetili su mnogi Varaždinci, a štand PU varaždinske bio je jedan od najposjećenijih. Najveće zanimanje, posebice mladih posjetitelja, kao što se i moglo očekivati pobudila je simulacija vožnje motociklom. Građane su zanimale i odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama te sankcijama za pojedine vrste prekršaja.


Stranica