Projektni tjedan 80. studijske generacije studenata iz Njemačke Savezne visoke škole u Brühlu

Treću godinu za redom studenti iz Savezne visoke škole u Brühlu iz Savezne Republike Njemačke posjetili Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik“, gdje su se upoznali s načinom rada hrvatske policije

U okviru 80. studijske generacije studenata Savezne visoke strukovne škole u Brühlu održan je studijski posjet kroz projektni tjedan od 15. do 18. travnja 2024. godine u Zagrebu.

Cilj projektnog tjedna bio je upoznati studente s hrvatskom policijom, odnosno organizacijskom strukturom i načinom rada pojedinih policijskih službi.

Časnik za vezu Savezne policije SR Njemačke, Tim Nowottnick studente je na početku projektnog tjedna dočekao u Veleposlanstvu u Zagrebu.

Na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ studenti su upoznati s ustrojstvom Ministarstva unutarnjih poslova, ulogom Ravnateljstva policije kao i načinom rada Policijske akademije, a posjetili su i Centar za obuku vodiča i dresuru službenih pasa i Muzej policije.

Prilikom posjeta Policijskoj akademiji studenti su imali priliku razgovarati i razmijeniti iskustva sa studentima Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti u vezi provođenje stručne prakse ili studiranje izvan matične države.

Projektni tjedan upotpunili su posjetom i uvidom u radne dane Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, Uprave kriminalističke policije, Zračne luke „Franje Tuđmana“, te Antiterorističke jedinice Lučko.

Pisane vijesti