Predstavnici Udruge Tigar 90/91 posjetili Policijsku akademiju

Primarni ciljevi projekta su da polaznici spoznaju istinu o Domovinskom ratu iz perspektive sudionika, ulogu policije u Domovinskom ratu i danas, razviju osjećaj pripadnosti, bolje razumiju branitelje Domovinskog rata kao jednu od ranjivih skupina društva i steknu znanje i vještine kako najbolje reagirati u kriznim situacijama

Na Policijskoj akademiji je 07. prosinca 2022. održan radni sastanak na temu pokretanja Projekta „Domovinski rat – Josip Jović“ u suradnji Udruge Tigar 90/91 i Policijske akademije, Policijske škole „Josip Jović“.
 
Na sastanku su sudjelovali predsjednik Udruge stožerni brigadir Petar Bajan, predsjednik Udruge „TIGAR 90/91 Rakitje“, umirovljeni general zbora HV Josip Lucić, general Darko Rukavina, brigadni general Zdravko Andabak, brigadir Rajko Perić, Ivan Bošnjak, tajnik Udruge, Ervin Škacan, ravnatelj Ustanove za sveobuhvatnu skrb Tigrovi, Žarko Bošnjak, viši savjetnik u Agenciji za odgoj i obrazovanje te predstavnici Policijske akademije Josip Ćelić, načelnik, Mario Bošnjak, voditelj Policijske škole „Josip Jović“, Ilija Jakić, voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje i smještajno obučne centre Valbandon i Dramalj i Zdravko Valenta, policijski službenik - nastavnik stručnih predmeta u Policijskoj školi „Josip Jović“ i ujedno koordinator projekta.

Radi se o projektu za polaznike prekvalifikacije i provoditi će se u više faza tijekom školske godine što je u skladu s Programom srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka P18 u sklopu izvannastavnih aktivnosti na temu Domovinski rat.

 Primarni ciljevi projekta su da polaznici spoznaju istinu o Domovinskom ratu iz perspektive sudionika, ulogu policije u Domovinskom ratu i danas, razviju osjećaj pripadnosti, bolje razumiju branitelje Domovinskog rata kao jednu od ranjivih skupina društva i steknu znanje i vještine kako najbolje reagirati u kriznim situacijama.

Zajednički stav je da se radi o hvale vrijednoj ideji i nastavlja se zajednički rad na izradi detaljnog kurikuluma u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, a  očekuje se i formaliziranje suradnje između Ministarstva unutarnjih poslova i Udruge Tigar 90/91 uz potporu Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“.

Gosti su obišli i Muzej policije uz pratnju voditeljice Službe za nakladničko-knjižničnu djelatnost i Muzej policije Jelinek Mareljić Helene i prisjetili se nekih svojih događaja iz Domovinskog rata.

Stranica