Postavljena izložba ''Obljetnica rođenja Arthura Conana Doylea – oca Sherlocka Holmesa''

Izložba traje od 22. svibnja do 22. lipnja 2023. godine

Povodom obljetnice rođenja poznatog britanskog pisca kriminalističkih romana Arthura Conana Doylea, 22. svibnja u knjižnici Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'' postavljena je izložba u čast njemu i njegovom najpoznatijem liku, detektivu Sherlocku Holmesu.

Posjetitelji izložbe tako mogu, uz djela o Holmesu, razgledati fotografije i crteže A. C. Doylea te pročitati njegovu dojmljivu biografiju, kao i određene istaknute zanimljivosti iz njegovog života. Naime, po struci liječnik, Doyle je ujedno bio i strastveni sportaš te gorljivi zagovornik pravde, a pritom i utemeljitelj društvenog kluba čija je svrha rasprava o kriminalu i njegovom otkrivanju.

Uz navedeno, isto tako se može pročitati i neizostavna književna biografija Sherlocka Holmesa, može se saznati tko ga je nadahnuo, kako je izgledala forenzika u djelima gdje se pojavljuje, kako je izgledao njegov proces zaključivanja te još dosta drugih zanimljivih informacija. Ovaj dio izložbe je također popraćen različitim crtežima iz djela o Sherlocku Holmesu te fotografijama iz filmova i serija nadahnutih njime koje posjetitelji mogu razgledati.

Izložba će biti otvorena do 22. lipnja.

Pisane vijesti