Posjet delegacije Sveučilišta Sjever Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ – Veleučilištu kriminalistike i javne sigurnosti

Suradnja Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti sa Sveučilištem Sjever

Radni sastanak o suradnji u područjima visokog obrazovanja i znanstvene djelatnosti održan je 16. srpnja 2024. u Zagrebu na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“. Visoku delegaciju Sveučilišta Sjever predstavljali su rektor prof. dr. sc. Marin Milković, prorektor prof. dr. sc. Damir Vusić, pročelnica prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo i voditeljica doktorskih studija prof. dr. sc. Jadranka Lasić Lazić te ispred Ministarstva unutarnjih poslova državna tajnica doc. dr. sc. Irena Petrijevčanin, načelnik Policijske akademije gospodin Josip Ćelić, zamjenica načelnika gospođa Mirjana Abramović, te predstavnici Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti.
 
Sudionici sastanka konstatirali su iznimnu društvenu značajnost između institucija te zajedničku suradnju na projektima koji se odnose na interdisciplinarna područja. Cilj je povezivanje znanstvenih istraživanja te rad na naprednim rješenjima za održivi razvoj društva s posebnim naglaskom na teme o umjetnoj inteligenciji, međunarodnim odnosima, komunikacijskim znanostima, odnosima s javnošću i dr.
 
Komplementarnost spomenutih tema predmet je akademskog izučavanja na dvjema visokoobrazovnim i znanstvenim ustanovama, a konkretizacija iznesenih ideja za suradnju između Sveučilišta Sjever i Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti planira se realizirati kroz okvirne i operativne planove te izradi promemorije između institucija.
 
Interinstitucionalna suradnja, intenzivna i sveobuhvatna, se nameće kao nužnost u cilju unaprjeđivanja visokoobrazovnih i znanstveno-istraživačkih procesa na institucijama u cilju izgradnje adekvatne sigurnosne paradigme u Republici Hrvatskoj u širem društvenom i nacionalnom smislu, u aktualnom i budućem razdoblju.   
 

Stranica