Posjet američkih i europskih studenata i profesora Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“

Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik“ posjetili su studenti i profesori s Indiana State Universitya i Erasmus studenti iz Belgije, zajedno s predstavnikom ERF-a

U suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, 20. svibnja 2024. godine Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik“ posjetili su studenti i profesori s Indiana State Universitya i Erasmus studenti iz Belgije, zajedno s predstavnikom ERF-a, izvanrednim profesorom s Odsjeka za kriminologiju dr. sc. Daliborom Doležalom.

Profesorica Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti Izidora Radek uvodno je pozdravila studente i profesore te ih upoznala s hrvatskim modelom policijskog obrazovanja te djelokrugom rada i ulogom Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti.

Obzirom se uslijed redovite razmjene studenata i profesora Sveučilišta u Zagrebu i Indiana State Universitya ovogodišnja nastava odvija u Hrvatskoj, gostujućim studentima i profesorima, na Policijskoj akademiji organizirano je stručno predavanje na temu problematike zlouporabe droga u Republici Hrvatskoj koje im je prezentirala Renata Klemenić, policijska službenica Uprave kriminalističke policije, PNUSKOK, Službe kriminaliteta droga, sa dugogodišnjim praktičnim iskustvom rada na području suzbijanja zlouporabe droga.

U Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, gostima je kroz pokaznu vježbu prikazan rad službenih pasa obučenih za detekciju droga koje su, kao i sve aktivnosti tijekom boravka na Policijskoj akademiji sa oduševljenjem popratili i sa kolegicama i kolegama izmijenili svoja iskustva.

Posjet je završen obilaskom Muzeja policije i zaključkom obje strane o bitnoj ulozi ostvarivanja profesionalnih kontakata i suradnje, te važnosti prijenosa iskustava i znanja za daljnji policijski rad.

Pisane vijesti