Policijska patrolna akademija iz Kijeva na Policijskoj akademiji

S ukrajinskim izaslanstvom razmijenjena iskustva vezana za temeljnu policijsku obuku, specijalističke tečajeve i visokoškolsko obrazovanje


Policijska akademija ovaj je tjedan, od 30. rujna do 4. listopada, ugostila izaslanstvo ukrajinske Policijske patrolne akademije iz Kijeva. Na radnom sastanku 1. listopada goste je pozdravio načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, predstavivši im organizacijsku strukturu i nadležnosti Akademije. Teme radnog sastanka bile su suradnja u području temeljnog i visokoškolskog obrazovanja, specijalističkih tečajeva i obuka s posebnim naglaskom na međunarodne te suradnja u području znanstvenih istraživanja, kao i studijski posjeti i hospitacije. Kao predstavnici mlade akademije, osnovane u siječnju 2018., gosti su imali mnogo pitanja, a budući da im je u Ukrajini zadatak obučiti temeljnu policiju, osobito su ih zanimali svi detalji vezani za temeljnu obuku, boravak polaznika na Akademiji i njihovu dnevnu rutinu.

U sklopu posjeta gostima će voditeljica Policijske škole „Josip Jović“ Renata Odeljan i policijski službenik za razvoj policijskog obrazovanja Aleksandar Čubrilo predstaviti organizacijsku strukturu, nadležnosti te plan i program obrazovanja Policijske škole, kao i selekcijski postupak i novačenje. Osim toga, pomoćnica načelnika za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju Mirjana Abramović i policijski službenik za razvoj policijskog obrazovanja Nikola Slamek prezentirat će im mogućnosti sustava e-obrazovanja u tečajevima i obukama, a poslušat će i izlaganje policijske službenice za promicanje sporta Ksenije Vujčić o novim radnim procesima vezanima za potporu sportu. Voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost Ivana Herceg ukrajinskom će izaslanstvu, pak, predstaviti specifičnosti obuka granične policije.

Gosti će na Akademiji posjetiti i Centar za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, kroz koji će ih provesti voditelj Centra Berislav Lankaš, te za kraj uspješnu izložbu Muzeja policije „Ljepota lažnog sjaja“ i stalni muzejski postav u auli Visoke policijske škole, koje će im predstaviti voditeljica Muzeja Helena Biočić.

Stranica