Polaznici i učenici Policijske škole "Josip Jović" primili zahvalnice za prvo darivanje krvi

Gradsko društvo Crvenoga križa Zagreb svake godine u tjednu Crvenoga križa iskazuje zahvalnost za prvo darivanje krvi

U zagrebačkoj Staroj gradskoj vijećnici jučer, 11. svibnja održana je svečanost povodom prvog darivanja krvi učenika zagrebačkih srednjih škola na kojoj su i polaznici i učenici Policijske škole „Josip Jović“ primili zahvalnice. Gradsko društvo Crvenoga križa Zagreb svake godine u tjednu Crvenoga križa organizira svečanost kojom želi iskazati zahvalnost mladim ljudima koji su tek napunili 18 godina za njihovo prvo darivanje krvi.
 
Ove godine Crveni križ obilježava 70 godina organiziranja i provođenja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Uz ovu, Hrvatski Crveni križ obilježava još dvije važne obljetnice – 145 godina postojanja i djelovanja na području Hrvatske te 30 godina kako je Hrvatski Crveni križ postao dio Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.
 
Posebno mjesto u velikoj obitelji darivatelja krvi pripada upravo učenicima zagrebačkih srednjih škola koji se već više od 40 godina uključuju u akcije darivanja krvi i tako na najplemenitiji način dokazuju ljubav i brigu prema bolesnima i unesrećenima. Svake školske godine oko tisuću zagrebačkih srednjoškolaca pristupi akcijama darivanja krvi, u školskoj godini 2022./2023. njih 850 darivalo je po prvi puta krv u 31 zagrebačkoj srednjoj školi. Malo zemalja u Europi može se pohvaliti ovolikim brojem srednjoškolaca koji daruju krv.

Ovoj hvale vrijednoj brojci mladih darivatelja pridonijeli su i polaznici i učenici Policijske škole.

U riječima zahvalnosti i poštovanja prema mladim darivateljima tijekom ove svečanosti naglašena je važnost i plemenitost čina darivanja, dobrota i ustrajnost hrvatskih darivatelja koji su i u najtežim trenucima rata, bolesti i elementarnih nepogoda uvijek spremni darivati krvi i tako osigurati samodostatnost u osiguravanju potrebnih doza krvi za sve hrvatske bolnice.

Mladi ljudi, učenici srednjih škola, koji su prvi puta darovali krv, oni su ti koji će nastaviti tradiciju dobrote, nesebičnosti i spremnosti na pomoć bolesnima i unesrećenima koju su stvorili hrvatski darivatelji krvi. Polaznici i učenici Policijske škole koji se od prvog dana svoga školovanja za policijski poziv rado uključuju u razne humanitarne aktivnosti i ovaj puta su pokazali svoju spremnost da pruže ruku potpore, sigurnosti i povjerenja svakom građaninu i u svakoj situaciji.
 

Pisane vijesti