Početak specijalističkih tečajeva za vodiče i službene pse Ministarstva unutarnjih poslova

Školovanje je započelo ukupno 16 policijskih službenika sa službenim psima 

Dana 07. listopada 2024. godine u Policijskoj akademiji “Prvi hrvatski tredarstvenik”, u Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa započeli su specijalistički tečajevi za vodiče i službene pse Ministarstva unutarnjih poslova.

Uvodni sastanak predvodio je načelnik Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik”, g. Josip Ćelić zajedno sa voditeljem Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, g. Miroslavom Pužom.

Načelnik Ćelić istaknuo je kako je za potrebe Uprave za posebne poslove sigurnosti, Uprave za javni red i sigurnost, Zapovjedništva za intervencije te Uprave za granicu započelo ukupno 5 specijalističkih tečajeva za vodiče i službene pse i to za detekciju eksploziva, detekciju droga, zaštitu državne granice, napadačku namjenu i praćenje ljudskog traga a koje će pohađati ukupno 16 policijskih službenika.

Ovi službeni psisukladno Planu policijskog obrazovanja dio su planiranih aktivnosti nabave i školovanja vodiča i službenih pasa za 2024.g.

Voditelj Centra za obuku vodiča I dresuru službenih pasa, g. Miroslav Puž izrazio je polaznicima tečaja dobrodošlicu u Centar te zaželio uspješan završetak navedenog školovanja.

Jedna od specifičnosti ovogodišnjeg početka tečajeva je da se ovom prilikom među polaznicima nalaze dvije generacije policijskih službenika, otac i sin. Naime, policijskom službeniku Uprave za posebne poslove sigurnosti, dugogodišnjem vodiču službenih pasa za detekciju eksploziva Stjepanu Pilatu na tečaju će se pridružiti i njegov sin Mihael Pilat, policijski službenik Jedinice secijalne i interventne policije Zagreb sa službenim psom za praćenje ljudskog traga. Uz policijskog službenika Uprave za posebne poslove sigurnosti Stjepana Pilata čak još četiri policijska službenika vodiča službenih pasa ponovno pohađaju tečajeve sa novim psima.

Ovo je još jedan dokaz da se policijski službenici koji su prethodno bili vodiči službenih pasa sa zadovoljstvom ponovno vraćaju na tečajeve sa novim psima, kao i dokaz da svoju ljubav i predanost za rad sa službenim psima prenose i na svoje nasljednike.

 

Stranica