Otvorena izložba Udruge veterana 145. brigade Hrvatske vojske

Slika topvijesti/2018/01_sijecanj/izlozba.jpg

Ovakve izložbe i ovakvi događaji pokazuju da se država stvarala u dubokom povjerenju hrvatske vojske i hrvatske policije i samo tako se mogla obraniti i samo tako je mogla nastati

Foto: MUP RH

Na Policijskoj akademiji je u srijedu, 10. siječnja otvorena izložba Udruge veterana 145. brigade Hrvatske vojske koju je otvorio načelnik Policijske akademije Dubravko Novak.

Riječ je o izložbi fotografija s početka stvaranja Zbora narodne garde iz redova policije te fotografija o ratnom putu 145. brigade. Na Policijskoj akademiji izložba će gostovat do 19. siječnja, a otvorena je u okviru projekta „Banovina na dlanu“ kojeg Udruga veterana 145. brigade Hrvatske vojske provodi u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, Ministarstvom obrane i Policijskim upravama zagrebačkom i sisačko-moslavačkom.

 „Izuzetno mi je drago što se ova izložba održava u prostoru Policijske akademije, a o ratnom putu 145. brigade Hrvatske vojske ne treba puno govoriti jer gotovo da nema ratišta na kojem ova brigada nije sudjelovala. Ovakve izložbe i ovakvi događaji pokazuju da se država stvarala u dubokom povjerenju hrvatske vojske i hrvatske policije  i samo tako se mogla obraniti i samo tako je mogla nastati“, kazao je načelnik Policijske akademije Dubravko Novak.

Predsjednik Udruge veterana 145. brigade Hrvatske vojske, pukovnik Željko Radovanović kazao je kako mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što njihova izložba postavljena na Policijskoj akademiji jer su i neki članovi udruge ujedno bivši polaznici Policijske akademije.

Uz načelnika Policijske akademije Dubravka Novaka, otvorenju izložbe nazočila je pomoćnica načelnika za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju Danijela Petković, mnogi zaposlenici Policijske akademije kao i polaznici Policijske škole „Josip Jović“ koji su nakon svečanog otvorenja s velikim zanimanjem te u pratnji ratnih zapovjednika izložbu odmah i razgledali.

Članovi Udruge veterana 145. brigade Hrvatske vojske će 15. siječnja za sve polaznike Policijske škole „Josip Jović“ održati interaktivno predavanje o samoj izložbi kao i njihovom putu u Domovinskom ratu. 



Stranica