Nastavlja se suradnja Policijske akademije i Specijalne olimpijade Hrvatske

Slika topvijesti/2016/svibanj/specijalna olimpijada hrvatske/01.JPG

U sklopu Festivala jednakih mogućnosti 2016. Specijalna olimpijada Hrvatske je tijekom prošlog tjedna na Trgu bana Jelačića predstavila svoju suradnju s institucijama Republike Hrvatske te sportske aktivnosti za osobe s intelektualnim teškoćama.

 Foto: MUP

U sklopu Festivala jednakih mogućnosti 2016. Specijalna olimpijada Hrvatske je tijekom prošlog tjedna na Trgu bana Jelačića predstavila svoju suradnju s institucijama Republike Hrvatske te sportske aktivnosti za osobe s intelektualnim teškoćama. Tijekom predstavljanja sa sportašima Specijalne olimpijade bili su polaznici Policijske škole „Josip Jović“ koji su s njima odigrali i združenu utakmicu floorballa.  Floorball je tako postao još jedan sport u nizu združenih sportova kroz koje se druže i surađuju sportaši Specijalne olimpijade i polaznici Policijske škole, promičući svijest o potrebi integracije i afirmacije osoba s intelektualnim teškoćama. 

U utorak 24. svibnja, u tjednu u kojem se u cijeloj Europi održavaju nogometni turniri za osobe s intelektualnim teškoćama, u Policijskoj akademiji održano je prvenstvo Hrvatske u malom nogometu u organizaciji Specijalne olimpijade Hrvatske. Uz pozdrav dobrodošlice  prvenstvo je otvorio načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović. U prvenstvu je sudjelovalo devet ekipa, a nakon natjecateljskog dijela u združenoj su utakmici  odmjerili snage sportaši Specijalne olimpijade i polaznici Policijske škole.

„U ovakvim sportskim natjecanjima svi su sudionici pobjednici, može se mjeriti samo koji gol više ili manje, ali pobjeda je zajednička“, rekao je voditelj Policijske škole Marjan Žuljević, podijelivši nagrade na završetku natjecanja.

Specijalna olimpijada je međunarodna organizacija koja osobama s intelektualnim teškoćama daje priliku da ostvare svoj potencijal, razvijaju fizičke sposobnosti, pokažu hrabrost, ali i radost zbog iskustva prijateljstva, a Policijska akademija je prepoznala mogućnost da im kroz sport i druženja u tome pruži nesebičnu podršku.



Stranica