Najava: Jačanje upravljanja ljudskim resursima MUP-a RH

Sutra, 20. studenoga 2007. u Ravnateljstvu policije, s početkom u 11,30 sati bit će svečano obilježen službeni početak Twinning projekta PHARE 2005 „Jačanje upravljanja ljudskim resursima, sustava obrazovanja i obuke MUP-a i Policijske akademije“.

U utorak, 20. studenoga 2007. godine u prostorijama Ravnateljstva policije, Ilica 335, s početkom u 11,30 sati bit će svečano obilježen službeni početak Twinning projekta PHARE 2005 „Jačanje upravljanja ljudskim resursima, sustava obrazovanja i obuke MUP-a i Policijske akademije“.

Svečanom događaju, nazočit će, kako se očekuje, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Filip Dragović, voditelj Odjela za provedbu projekata u izaslanstvu Europske komisije u RH Constantino Longares Barrio, veleposlanik Republike Francuske Njegova Ekscelencija FrançoisSaint-Paul, šef Kabineta Direktorata za upravljanje nacionalnom policijom Republike Francuske Marie-France Monéger, zamjenik direktora za obrazovanje i obuku nacionalne policije Francuske Bertrand Michelin  i direktor sveučilišta Auvergne - Instituta pripreme za državnu upravu Michel Deyra. Ovaj projekt ukupne vrijednosti 1.787.500 eura započeo je u studenom ove godine i trajat će 18 mjeseci, a sastoji se od komponenti:

-          Twinninga (1.280.000 eura)

-          Tehničke pomoći (157.000 eura)

-          Nabavke opreme za Policijsku akademiju (350.000 eura)

Twinning čine dvije komponente: upravljanje ljudskim resursima i policijsko obrazovanje i obuka.
Svrha je navedenoga projektaje poboljšanje kapaciteta Ministarstva unutarnjih poslova RH, u svezi upravljanja ljudskim potencijalima i unaprjeđenje sustava policijskoga obrazovanja i obuke, u skladu s jačanjem učinkovitosti i motivacije zaposlenika Ministarstva. 

Pomoć u provedbi projekta Ministarstvu unutarnjih poslova RH pružat će  Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Francuske i Institut pripreme za Držav­nu upra­vu francuskog Sveu­či­li­šta Au­verg­ne (Cler­mont 1).
 Projektom  će Europska unija pomoći hrvatskoj upravi u provođenju reformi koje se odnose na jačanje upravljanja ljudskim resursima, sustava obrazovanja i obuke, kako bi se pojačao kapacitet Ministarstva unutarnjih poslova, u skladu s reformom državne uprave, u okviru pristupanja Europskoj uniji.



Stranica