Dan otvorenih vrata Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“

U srijedu, 24. svibnja u Aveniji Gojka Šuška 1 od 10-14 sati održat će se Dan otvorenih vrata Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik"

Ministarstvo unutarnjih poslova RH raspisalo je natječaj, kojim traži 600 novih policijskih službenika. Kako bi se što više mladih upoznalo s radom policije i koju sve opremu policijski službenici koriste u svom radu, u srijedu, 24. svibnja 2023. od 10-14 sati Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ u zagrebačkoj Aveniji Gojka Šuška 1 otvara svoja vrata.
 
Građani će moći razgledati vozila, tehniku i opremu koju u svom radu koriste policijski službenici svih rodova policije. Centralni događaj s prezentacijom vježbi i svakodnevnih policijski aktivnosti započinje u 12 sati. Demo timovi Policijske škole „Josip Jović“ prikazat će okupljenima vježbe pravilne uporabe i rukovanja vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina. Policijski službenici Uprave za posebne poslove sigurnosti prikazat će vježbu napada na kolonu štićene osobe, a službenici Centra za obuku vodiča i dresu službenih pasa s polaznicima Policijske škole „Josip Jović“ demonstrirat će primjenu policijskih poredaka-kordona i uporabu sredstava prisile prema skupini osoba koje narušavaju javni red i mir u većem opsegu. Uz to, na poligonu će policijski službenici motoristi prikazati vježbu spretnosti prometnih policajaca – vozača motocikala.
 
Polaznici i učenici Policijske škole „Josip Jović“ u okviru svojih vannastavnih aktivnosti nastupit će u zboru i bendu, ali i izvest će predstavu s kojom su sudjelovali na Lidranu i gostovali u nekoliko zagrebačkih kulturnih institucija. Kulturnom dijelu programa priključit će se i Policijska klapa „Sveti Mihovil“.
 
Sportske aktivnosti na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ imaju veliki značaj, zbog toga će se na Danu otvorenih vrata polaznicima i učenicima, ali i prisutnim građanima pridružiti i Marijo Mlinarić, kondicijski trener i magistar kineziologije, koji promiče zdrav način života, uz tjelesnu aktivnosti i zdravu prehranu.     
 
Cilj svih ovih aktivnosti je prezentirati policijsko zanimanje i školovanje na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“, stoga pozivamo građane, a posebno mlađe od 28 godina koji su završili srednju školu, a žele promijeniti zanimanje i mlade koji pohađaju drugi razred srednje škole u četverogodišnjem trajanju da posjete Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik“ i saznaju kako poslati policajac/policajka.
 
Natječaj za upis na Policijsku akademiju "Prvi hrvatski redarstvenik" u 2023. godini otvoren je do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.
 
 
Program za Dan otvorenih vrata:

10.00                                       Početak okupljanja građana
12.00                                       Početak centralnog događaja
12.05-12.45                            Pokazne vježbe demo timova
12.50 -13.00                           Pokazna vježba uspostave javnog reda i mira
13.00-13.05                            Vježba vožnje prometnih policajaca – motorista na prometnom poligonu
13.05-13.10                            Vježba osiguranja štićene osobe – Uprava za posebne poslove sigurnosti
13.15-13.30                            Predstava „Tko je kriv?“ učenika Policijske škole „Josip Jović“
13.30-13.40                            Prezentacijska vježba polaznika Policijske škole „Josip Jović“ i Marija Mlinarića,
                                               kondicijskog trenera

13.40-14.00                            Završnica malonogometnog turnira – finalna utakmica
14.00                                       Završetak centralnog programa
 

Najave