Završnica Otvorenog prvenstva Policijske akademije u streljaštvu

Slika topvijesti/2014/svibanj/streljastvo_N.jpg

Foto: MUP 

U sklopu izvannastavnih aktivnosti koje provodi sekcija Streljaštvo, Policijske škole "Josip Jović", te s ciljem dodatnog razvoja vještine sigurnog i preciznog rukovanja vatrenim oružjem kod policijskih službenika, na strelištu Dotršćina, od 8. veljače do 10. svibnja održano je Otvoreno prvenstva Policijske akademije u streljaštvu.

Prvenstvo se odvijalo kroz četiri kola s dva različita kratka oružja - pištoljima kalibra .22LR i 7,65mm, a svako kolo prvenstva sastojalo se od preciznog i brzog praktičnog gađanja u vremenskom ograničenju.

Natjecanju je pristupilo ukupno 108 natjecatelja, podijeljenih u dvije kategorije - polaznike i djelatnike. U kategoriji polaznika natjecalo se 65 natjecatelja i 16 ekipa, polaznika Policijske škole, dok je u kategoriji djelatnika svoje snage odmjerilo 43 natjecatelja i devet ekipa, djelatnika Ravnateljstva policije, PUZ-e, studenata i djelatnika VPŠ, MJPP - Kobre, regionalnih IPA klubova te prijatelja i sponzora Policijske akademije.

Nakon završetka 4. kola, između osam najboljih natjecatelja u svakoj kategoriji održalo se vrlo zanimljivo i dinamično natjecanje na metalne reaktivne mete, tzv. shootoff, u kojem je cilj svakog natjecatelja, u direktnom duelu s drugim, bio u što kraćem vremenu srušiti određeni broj metalnih meta prije svoga protivnika.

Zanimljivo je napomenuti kako nitko od natjecatelja u niti jednoj kategoriji nije prije kraja 4. kola uspio ostvariti značajniju prednost pred drugim natjecateljima te si naslov pobjednika Prvenstva osigurati ranije, što zasigurno govori o velikoj konkurenciji, dobrim postignutim rezultatima i napetom natjecanju sve do zadnjeg ispaljenog metka.

Najboljim natjecateljima pojedinačna priznanja i nagrade uručili su pomoćnik načelnika Policijske akademije Josip Šešet i pomoćnik Voditelja Policijske škole  Dane Trkulja. U svom obraćanju natjecateljima,  pomoćnik Šešet je istaknuo kako mu je izuzetno drago da je upravo Policijska akademija prva pokrenula ovakvo natjecanje koje ima veliku važnost u kontinuiranom treningu i obuci sa vatrenim oružjem za policijske službenike.



Stranica