Završio Tečaj "Analitička obrada obavijesti"

Na Policijskoj akademiji je 10. veljače 2006. godine završio Tečaj "Analitička obrada obavijesti", koji je održan u sklopu CARDS 2002 Projekta "Kriminalistički obavještajni sustav faza - 1". Ovaj Tečaj je samo jedan u nizu Tečajeva koji se održavaju zahvaljujući Twinning partnerstvu Ministarstava unutarnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva i Republike Hrvatske. Tečaj su polazili kriminalistički analitičari MUP-a RH, i Carinske uprave, a svoja stručna znanja su im prenijeli predavači sa Škotskog policijskog koledža kao i Odjela kriminalističke analitike MUP-a RH. Posebnost i specifičnost Tečaja je da su predavači MUP-a RH prethodno osposobljeni kroz program "Školuj predavača" (Train the trainer). Stručnjaci Škotskog policijskog koledža će tijekom Projekta održati još i dva dvodnevna seminara za menadžere MUP-a RH, te će sudjelovati u pripremi metodologije kriminalističke obavještajne analitike, kao i pri izradi prijedloga načina upravljanja ljudskim resursima kriminalističke obavještajne analitike MUP-a. Tijekom sljedeća četiri mjeseca, na isti će se način održati još i Tečaj pod nazivom "Analitička obrada obavijesti", te više Tečajeva "Analiza kriminalnih aktivnosti", čime će se kriminalistički analitičari MUP-a RH obučiti za sudjelovanje u najsloženijim kriminalističkim obradama organiziranog kriminaliteta i terorizma.

Na Policijskoj akademiji je 10. veljače 2006. godine završio Tečaj "Analitička obrada obavijesti", koji je održan u sklopu CARDS 2002 Projekta "Kriminalistički obavještajni sustav faza - 1". Ovaj Tečaj je samo jedan u nizu Tečajeva koji se održavaju zahvaljujući Twinning partnerstvu Ministarstava unutarnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva i Republike Hrvatske.

Tečaj su polazili kriminalistički analitičari MUP-a RH, i Carinske uprave, a svoja stručna znanja su im prenijeli predavači sa Škotskog policijskog koledža kao i Odjela kriminalističke analitike MUP-a RH. Posebnost i specifičnost Tečaja je da su predavači MUP-a RH prethodno osposobljeni kroz program "Školuj predavača" (Train the trainer).

Stručnjaci Škotskog policijskog koledža će tijekom Projekta održati još i dva dvodnevna seminara za menadžere MUP-a RH, te će sudjelovati u pripremi metodologije kriminalističke obavještajne analitike, kao i pri izradi prijedloga načina upravljanja ljudskim resursima kriminalističke obavještajne analitike MUP-a.

Tijekom sljedeća četiri mjeseca, na isti će se način održati još i Tečaj pod nazivom "Analitička obrada obavijesti", te više Tečajeva "Analiza kriminalnih aktivnosti", čime će se kriminalistički analitičari MUP-a RH obučiti za sudjelovanje u najsloženijim kriminalističkim obradama organiziranog kriminaliteta i terorizma.

Stranica