Završio Specijalistički tečaj vodiča službenih pasa i službenih pasa za detekciju droga

Strateški cilj je povećanje broja školovanih pasa za detekciju tvari, zaštitu državne granice i pasa za graničnu kontrolu.

U Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa na Policijskoj akademiji 6. rujna 2019. završio specijalistički tečaj vodiča službenih pasa i službenih pasa za detekciju droga za potrebe granične policije.
Drugi je to tečaj vodiča i pasa za detekciju droga održan ove godine te ukupno četvrti tečaj za potrebe granične policije.
Ovi službeni psi dio su planirane aktivnosti nabave i školovanja vodiča i službenih pasa financirane kroz sredstva Europske unije, u okviru Fonda za unutarnju sigurnost (ISF) projekta '“Nabava pasa i vozila za prijevoz pasa za potrebe granične policije“, ali i sredstava iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Strateški cilj je povećanje broja školovanih pasa za detekciju tvari, zaštitu državne granice i pasa za graničnu kontrolu.
Do sada su od početka godine, u okviru toga projekta provedena tri tečaja gdje je sa zavidnim rezultatima na završnom ispitu školovanje završilo šest službenih pasa za detekciju droga, dva psa za zaštitu državne granice i jedan pas za graničnu kontrolu, koji su sa svojim vodičima raspoređeni na rad u policijske uprave. Od danas im se pridružuje još šest ''četveronožnih službenika''.
Uvjerenja o završenom specijalističkom tečaju vodičima službenih pasa te uvjerenja za rad njihovim službenim psima uručili su pomoćnica načelnika Policijske akademije Davorka Martinjak i voditelj Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Berislav Lankaš.
Pomoćnica Martinjak čestitala je polaznicima tečaja, ali i njihovim instruktorima na ostvarenom rezultatu te ih pohvalila jer su zbog uloženog iznimnog truda i profesionalnosti ispunili sve obaveze Plana i programa tečaja u predviđenom roku. Naglasila je vodičima kako je pred njima još mnogo posla u izvršenju zahtjevnih zadaća te da ovdje ne prestaje njihovo daljnje stručno usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje.
Voditelj Centra Berislav Lankaš čestitao je polaznicima tečaja na izrazitom trudu i zalaganju tijekom trajanja tečaja te rekao vodičima kako im Centar uvijek stoji na raspolaganju za potrebe stjecanja novih znanja i informacija kao i za pružanje bilo kakve pomoći u radu.
 
 

Stranica