Završio drugi modul Partnerstva za obuku 2015.

Slika topvijesti/2015/travanj/Partnerstvozaobuku2015.jpg
Foto: MUP
 
Podjelom certifikata u Policijskoj akademiji danas je završio drugi modul tradicionalnog i hvalevrijednog projekta Partnerstvo za obuku 2015. Stručna predavanja na temu "Nezakonito trgovanje i krijumčarenje" pratila su 23 policijska službenika iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Srbije te Slovenije.
 
Na završetku je u svome obraćanju sudionicama i sudionicima načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović naglasio kako je cilj ovakvih projekata prije svega međusobna razmjena iskustava i upoznavanje ljudi iz prakse kako bi se uspješnije u svojim agencijama i zemljama, ali i kroz međunarodnu suradnju, suprotstavljali složenim oblicima kriminaliteta. Zahvalio je svim sudionicima, kao i partnerima iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj.
 
Colin Bucknor, američki časnik za sigurnost u Veleposlanstvu SAD-a, izražavajući svoje zadovoljstvo projektom, kazao je kako bi ga bilo nemoguće provesti bez Policijske akademije i Ministarstva unutarnjih poslova. "Cilj nam je bio da razmijenite iskustva i nadam se da ćete ih podijeliti sa svojim kolegama", kazao je Bucknor.
 
Predavanja koje su sudionici slušali odnosila su se na krijumčarenje droga, nezakonito trgovanje i krijumčarenje ljudima, krijumčarenje visokotarifnih roba, nezakonito trgovanje oružjem, identifikaciju vatrenog oružja i streljiva, vatrena oružja kućne izrade i nezakonito trgovanje oružjem putem Interneta.


Stranica