Završila terenska nastava generacije P-10 na poligonu u Vrbovcu

Slika topvijesti/2015/lipanj/TerenskanastavaP10/naslovna.jpg
Foto: MUP
 
Završnom planiranom aktivnošću, vježbom pripadnika Specijalne policije, završena je u petak, 29. svibnja, dvotjedna praktična nastava Polaznika programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka 2014/2015 polaznika generacije P-10.
 
S obzirom da su, za razliku od 1. turnusa koji je terensku nastavu završavao 22. svibnja, vremenski uvjeti bili idealni, specijalci su izveli i skokove s padobranom iz helikoptera, spuštanje užetom, te izveli nekoliko praktičnih vježbi koje su oduševile polaznike i sve prisutne.
 
Tijekom praktične nastave koja se odvijala na poligonu streljane "Bosna" u Vrbovcu i koju su prošli svi polaznici izvodilo se, među ostalim, bojevo gađanje. Uprava za nadzor granice održala je prezentaciju zaštite državne granice, te uporabu termovizije, a predavanje i praktičnu nastavu održali su i djelatnici Protueksplozijske službe i pripadnici interventne policije. U suradnji s lokalnim Dobrovoljnim vatrogasnim društvom "Luka" održana je pokazna vježba gašenja vatre. Polaznici su sa svojim voditeljima i nastavnicima na terenskoj nastavi uvježbavali i odrađivali nastavu u prirodi, a nakon završetka radnog dijela imali su i slobodne aktivnosti. Nakon završne vježbe specijalne policije uslijedilo je raspremanje tabora i povratak u Policijsku akademiju.
 
Logističku potporu Policijskoj akademiji pružila je i Državna uprava za zaštitu i spašavanje.


Stranica