Završetak specijalističkog tečaja za vodiče i službene pse napadačke namjene

Specijalistički tečaj uspješno su završila tri policijska službenika

U Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa u Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“, 10. svibnja 2024. zadnja trojica polaznika za vodiče službenih pasa napadačke namjene uspješno su završila specijalistički tečaj.

Tečaju su prisustvovali policijski službenik Specijalne i interventne jedinice policije PU zagrebačke, Interventne jedinice PU brodsko-posavske i Specijalne i interventne jedinice policije PU splitsko-dalmatinske.

Tečaj je bio podijeljen je u dvije skupine, od čega je prva skupina od četiri polaznika tečaj završila 23. travnja 2024., dok je polaznik iz Interventne jedinice policije, PU zadarske od ukupno osam polaznika završio prvi tečaj u veljači 2024. godine.
 
Zamjenica načelnika Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik”, Mirjana Abramović svečano je uručila uvjerenja o završenom specijalističkom tečaju napadačke namjene novim vodičima službenih pasa te uvjerenja za rad njihovim službenim psima.

Pohvalila je polaznike tečaja za profesionalnost, iskazani trud i zalaganje tijekom cjelokupnog trajanja tečaja te zahvalila njihovim instruktorima na ostvarenom rezultatu, profesionalnosti i ispunjenju svih obaveza plana i programa tečaja.
 
Također, voditelj Centra za obuku vodiča I dresuru službenih pasa, Miroslav Puž je čestitao policijskim službenicima vodičima službenih pasa na ostvarenim rezultatima na završnom ispitu, uz želju za puno uspjeha u njihovom daljnjem profesionalnom radu.

U Centru se trenutno paralelno provode još tri specijalistička tečaja i to; specijalistički tečaja za vodiče i službene pse za detekciju droge, specijalistički tečaj za praćenje ljudskog traga i specijalistički tečaj za zaštitu državne granice.

Stranica