Završetak specijalističkog tečaja vodiča i službenih pasa za detekciju eksploziva

Šestero polaznika specijalističkog tečaja za vodiče službenih pasa za detekciju eksploziva uspješno su završili tečaj

U Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa u Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“, 26. travnja, šestero polaznika specijalističkog tečaja za vodiče službenih pasa za detekciju eksploziva uspješno su završili tečaj.

Tečaju su prisustvovali: dva policijska službenika Regionalne protueksplozijske jedinica Rijeka, jedan policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinica Zagreb, jedan policijski službenik Uprave za posebne poslove sigurnosti, jedan policijski službenik Postaje granične policije Hrvatska Kostajnica i jedna policijska službenica Postaje aerodromske policije Zagreb.

Specijalistički tečaj trajao je šest mjeseci, kojom prilikom su za potrebe školovanja korišteni prostori Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik”, razni pogodni prostori na području Grada Zagreba, kao i razni zatvoreni prostori, sportske dvorane i drugi objekti pogodni za održavanje vježbi detekcije raznih vrsta eksploziva sa službenim psima.

Tijekom školovanja polaznici tečaja sa službenim psima u pratnji instruktora Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa održavali su vježbe na terenskoj nastavi na području PU istarske, gdje su psi prošli rad detekcije na raznim plovilima i brodovima, a sve u cilju privikavanja na sve podloge i uvjete rada.

Zamjenica načelnika Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik” Mirjana Abramović svečano je uručila uvjerenja o završenom specijalističkom tečaju za detekciju eksploziva novim vodičima službenih pasa te uvjerenja za rad njihovim službenim psima.

Također, voditelj Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Miroslav Puž je čestitao policijskim službenicima vodičima službenih pasa na ostvarenim rezultatima na završnom ispitu, uz želju za puno uspjeha u njihovom daljnjem profesionalnom radu te pohvalio polaznike tečaja za zalaganje na tečaju.  
 

Pisane vijesti