Završetak specijalističkog tečaja vodiča i službenih pasa za detekciju droge

Specijalistički tečaj uspješno su završila četvorica policijskih službenika

Dana 24. svibnja 2024. u Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa u Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ četvorica polaznika uspješno su završila specijalistički tečaj za vodiče službenih pasa za detekciju droge.

Tečaju su prisustvovali policijski službenici iz PU zagrebačke, PU brodsko-posavske i Pu varaždinske.

Također je završena obuka i prezaduženje jednog službenog psa za detekciju droge policijskom službeniku-vodiču službenog psa iz PU splitsko-dalmatinske, a koji je pas unazad nekoliko godina bio raspoređen na rad u PU sisačko-moslavačkoj.

Načelnik Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik” Josip Ćelić svečano je uručio uvjerenja o završenom specijalističkom tečaju za detekciju droge novim vodičima službenih pasa te uvjerenja za rad njihovim službenim psima.

Voditelj Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Miroslav Puž je čestitao policijskim službenicima vodičima službenih pasa na ostvarenim rezultatima i na završnom ispitu te im zaželio puno uspjeha u njihovom daljnjem profesionalnom radu. Također je uputio zahvalu njihovom instruktoru na ostvarenom rezultatu, profesionalnosti i ispunjenju svih obaveza plana i programa tečaja.

U Centru se trenutno provodi još dva specijalistička tečaja, jedan za praćenje ljudskog traga s jednim polaznikom-vodičem službenog psa te jedan polaznik sa službenim psom za zaštitu državne granice koji će uskoro izaći na završni ispit.

Po završetku navedenog tečaja za ovu godinu Centar za obuku vodiča i dresuru službenih pasa završit će sa školovanjem ukupno dvadeset vodiča i službenih pasa raznih namjena (detekcija droge, detekcija eksploziva, napadačka namjena, praćenje ljudskog traga i zaštitu državne granice), koji su nakon završetka specijalističkih tečajeva upućeni na operativan rad sa službenim psima sukladno namjenama u njihove matične ustrojstvene jedinice.

 

Pisane vijesti