Završetak nastave obilježili sudjelovanjem u još jednoj akciji darivanja krvi

Zbog velikog broja budućih policajaca koji su izrazili želju da daruju krv, akcija je trajala dva dana 

Na Policijskoj akademiji 5. i 6. srpnja organizirana je druga ovogodišnja akcija darivanja krvi u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Zagreb i Zavodom za transfuzijsku medicinu. To su iskoristili polaznici Policijske škole koji su darivanjem tekućine koja život znači, još jednom pokazali svoju humanost. 
 
Akcija je organizirana u dvodnevnom trajanju zbog velikog broja polaznika koji su izrazili želju da pristupe akciji i daruju krv.  U pretposljednjem tjednu obrazovnog razdoblja kontaktne nastave te prije odlaska na stručnu praksu u policijske uprave prema mjestu stanovanja ništa nije spriječilo polaznice i polaznike Policijske škole da strpljivo čekaju na pregled liječnika i odobrenje da pristupe darivanju. Akciji je pristupilo 192 darivatelja – zaposlenici, studenti, polaznici raznih programa obrazovanja u Policijskoj akademiji i najbrojniji -  polaznice i polaznici Policijske škole „Josip Jović“. Konačan rezultat akcije su prikupljene neprocjenjivo vrijedne 162 doze krvi.
 
U Policijskoj akademiji akcije darivanja krvi organiziraju se već tridesetak godina i gotovo uvijek rezultiraju velikim brojem prikupljenih doza. Za plemenite ljude koji nesebično daruju svoju krv jedini lijek koji se ne može proizvesti umjetnim putem i za koji ne postoji zamjena, važnost ovog plemenitog čina je nedvojbena. U veliku obitelj darivatelja krvi uključili su se novi članovi – šesnaest darivatelja koji su krv darovali po prvi puta.
 
Ankica Jakunić, Nada Kubić i Sanja Luka iz Gradskog društva Crvenoga križa Zagreb u izrazile su zahvalnost Policijskoj akademiji, Policijskoj školi i svim darivateljima na organizaciji dosadašnjih, ali i svih budućih akcija koje uvijek rezultiraju velikom brojem prikupljenih doza i velikim brojem novih članova zajednice darivatelja krvi.  
 
- U Policijskoj akademiji uvijek imamo odlične akcije, vaši su polaznici primjer mladih ljudi koji razumiju potrebe drugih, žele pomagati, sretni su kad mogu dati krv, a tužni kada im liječnik kaže da ovoga puta moraju preskočiti darivanje. Vjerujem da će biti sjajni policajci - rekla je Ankica Jakunić.
 
Policijska škola s ponosom sudjeluje u organizaciji aktivnosti u kojima se razvija svijest o potrebi pružanja podrške svim članovima društvene zajednice osobito kod mladih ljudi, budućih policijskih službenica i službenika, nesebičnih u iskazivanju plemenitost koja je ključna karakteristika humanog zanimanja za koje se školuju.


Stranica