Završena posljednja ovogodišnja FRONTEX obuka

Slika topvijesti/2016/studeni/frontex diplome PA/nasl.jpg

Podjelom certifikata na Policijskoj akademiji u petak, 18. studenog 2016. završena je Obuka u sklopu projekta: EBCGT Land Border Surveillance Officer Training

Foto: MUP

Podjelom certifikata na Policijskoj akademiji u petak, 18. studenog 2016. završena je Obuka u sklopu projekta: EBCGT Land Border Surveillance Officer Training - Obuka policijskih službenika granične policije i priprema za sudjelovanje u međunarodnim operativnim akcijama. U obuci je sudjelovalo 18 policajaca granične policije iz država članica EU i 9 trenera, članova Radne skupine koja djeluje u sklopu Projekta.

Voditelj projekta Lars K. zahvalio se na odličnoj organizaciji ove obuke i gostoprimstvu svim sudionicima koji su sa strane hrvatske policije bili uključeni u ovaj projekt. Zbog iznimnog zadovoljstva provedenim aktivnostima u RH,  dogovorene su i nove FRONTEX-ove obuke u 2017. godini i to u veljači, ožujku, travnju, svibnju i listopadu, koje će se ponovo održati u Policijskoj akademiji.

Ovo je još jedan korak ka modernizaciji i unaprjeđenju obrazovanja i obuke te podizanja profesionalizma policijskih službenika granične policije.



Stranica