Završen treći modul u sklopu projekta Partnership for education

Slika topvijesti/2014/travanj/partnership_00.jpg

Certifikate o uspješno završenoj obuci, polaznicima su podijelili načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović i regionalni časnik za sigurnost Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Orlando Velasquez, koji su zahvalili svim sudionicima te naglasili kako je riječ o važnom projektu u borbi protiv suvremenog kriminaliteta.

Foto: PU istarska

Svečanim uručenjem certifikata, u petak, 11. travnja je u Valbandonu završio treći modul u sklopu projekta Partnership for education (Partnerstvo za obuku) na temu ''Trgovanje ljudima''.

Uz prošlogodišnjeg partnera Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, ove se godine u projekt uključilo i Savezno ministarstvo unutarnjih poslova Republike Austrije, čiji su predavači, uz američke i hrvatske, podijelili iskustvo s polaznicima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije.

Prva dva modula održana su na Policijskoj akademiji u Zagrebu na temu ''Rukovođenje i strateško planiranje na najvišoj rukovodnoj razini'' te ''Rukovođenje i strateška provedba na srednjoj rukovodnoj razini'', dok se treći modul održavao u Valbandonu od 7. do 11. travnja na temu ''Trgovanje ljudima''. Kroz zanimljiva predavanja i vježbe,  28 polaznika imalo je prilike saznati na koji se način Ministarstvo domovinske sigurnosti SAD-a i Savezno ministarstvo unutarnjih poslova Republike Austrije bore protiv trgovanja ljudima te kakva je u Hrvatskoj uloga policije i državnog odvjetništva u suzbijanju trgovanja ljudima i na koji se način štite žrtve trgovanja ljudima.

Uz policijske službenike, polaznici modula bili su i državni odvjetnici zemalja iz regije, dok su se kao predavači iskazali viši specijalni agent Thomas Sebens iz Ministarstva domovinske sigurnosti SAD-a, načelnik Središnje službe za borbu protiv trgovine/krijumčarenja ljudima Gerald Tatzgern iz Saveznog ministarstva unutarnjih poslova Republike Austrije. Hrvatske institucije predstavljali su: pomoćnica ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Maja Bukša, voditeljica Službe za beskućnike, žrtve trgovanja ljudima, humanitarni rad i volonterstvo Ministarstva socijalne politike i mladih Andrea Krznar, Selma Golubović iz Službe za zaštitu migranata Hrvatskog Crvenog križa, zamjenica županijske državne odvjetnice u Zagrebu Diana Kovačević Remenarić te policijska službenica iz Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije Danijela Hasel Miloš.

Certifikate o uspješno završenoj obuci, polaznicima su podijelili načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović i regionalni časnik za sigurnost  Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Orlando Velasquez, koji su zahvalili svim sudionicima te naglasili kako je riječ o važnom projektu u borbi protiv suvremenog kriminaliteta. ''Nadam se da odlazite kući s novim spoznajama, iskustvima i znanjima, ali i s novim prijateljstvima, koja će vam pomoći u daljnjem radu te koja će doprinijeti boljem funkcioniranju policija i agencija u regiji'', naglasio je načelnik Policijske akademije.



Stranica