Završen tečaj za vodiče službenih pasa

Slika topvijesti/2018/06_lipanj/08-06-007.jpg

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu u Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa danas je završio tečaj za vodiče službenih pasa za detekciju droga, detekciju eksploziva i zaštitno tragačke namjene 

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu u Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa danas je završio tečaj za vodiče službenih pasa za detekciju droga, detekciju eksploziva i zaštitno tragačke namjene.

Tečaj je održan za devet policijskih službenika u trajanju od studenog 2017. do lipnja 2018. godine. Na tečaju za detekciju droga sudjelovali su policijski službenici iz PU dubrovačko neretvanske, Mario Žigić sa psom Molly, bjelovarsko bilogorske Nikolina Koščević sa psom Aba i primorsko goranske, Nina Mijolović sa psom Corsan. Na tečaju za detekciju eksploziva sudjelovali su policijski službenici iz Uprave za posebne poslove sigurnosti, Boris Sambolek sa psom Lajka, PU brodsko posavske, Alen Pergl sa psom Pike i istarske, Kristijan Orešković sa psom Aylla, dok su na tečaju zaštitno tragačke namjene sudjelovali policijski službenici PU karlovačke Vjekoslav Sigmund sa psom Laki, brodsko posavske, Alen Vračić sa psom Lex i vukovarsko srijemske, Tomislav Kralj sa psom Lena.

Po završetku tečajeva, polaznicima su dodijeljena Uvjerenja o osposobljenosti za vodiča službenog psa, te Uvjerenja za službenog psa po namjenama. Na svečanosti zatvaranja tečaja zahvalu na sudjelovanju i čestitke svim polaznicima  uputili su voditelj Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, gosp. Berislav Lankaš, policijski službenik za planiranje i provedbu školovanja, gosp. Silvijo Smrček i policijski službenik za koordinaciju školovanja, gosp. Alen Subotić.

Policijskim službenicima upućene su želje za uspješan daljnji nastavak rada  i ostvarivanje zapaženih rezultata.



Stranica