Završen drugi modul u sklopu projekta „Partnership for education“

Slika topvijesti/2014/ozujak/PFE/pfe3-mala.jpg

Tridesetorici policijskih službenika iz šest zemalja regije na Policijskoj akademiji uručeni su certifikati za uspješno završenu obuku drugog modula u sklopu projekta Partnerstvo za obuku  

Foto: MUP  

Tridesetorici policijskih službenika iz šest zemalja regije (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije), uručeni su u petak, 14. ožujka, na Policijskoj akademiji, certifikati za uspješno završenu obuku drugog modula u sklopu projekta Partnerstvo za obuku pod nazivom „Rukovođenje i strateška provedba na srednjoj rukovodnoj razini“.

Polaznici su istaknuli kako je ova obuka jedno iznimno vrijedno profesionalno iskustvo i pohvalili američke, austrijske i hrvatske stručnjake koji su s njima podijelili svoja iskustva i znanja. Napomenuli su kako će im ta iskustva biti od velike koristi u daljnjem radu, kao i novoostvareni kontakti s kolegama iz susjednih zemalja.

S projektom Partnerstvo za obuku (Partnership for Education) započelo se 2013. godine. Budući da je polučio veliki uspjeh u svim segmentima i pridonio učinkovitosti regionalne suradnje, posebice na operativnoj razini, nastavlja se s njegovom provedbom u 2014. godini, a uz stalnog partnera Veleposlanstvo SAD-a, ove se godine u Projekt uključilo i Savezno ministarstvo unutarnjih poslova Republike Austrije.

Treći modul, od ukupno pet koji će se održati ove godine, na temu  „Trgovanje ljudima“ održat će se od 7. do 11. travnja, a predavači će, kao i u drugom modulu, biti američki, austrijski i hrvatski stručnjaci.



Stranica