Zatvoren Tečaj granične policije

Osamnaest polaznika iz policijskih uprava sisačko-moslavačke, karlovačke i zagrebačke prvi je naraštaj koji je obučen prema novom programu za obuku granične policije

Na Policijskoj akademiji 18. lipnja završio je osmotjedni Tečaj granične policije, koji se provodio prema novom programu, usklađenom sa Zajedničkim temeljnim kurikulumom za osnovno osposobljavanje službenika graničnog i obalnog nadzora u EU-u Agencije za europsku obalnu i graničnu stražu (Frontex).

Na svečanom zatvaranju tečaja polaznike su pozdravili i čestitali im pomoćnica načelnice Policijske akademije Mirjana Abramović, voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost Ivana Herceg, nacionalna koordinatorica za obuke granične policije Kristina Ciprić i voditelj Službe za zaštitu državne granice i kompenzacijske mjere Vjekoslav Majić, koji je naglasio zadovoljstvo činjenicom da je nadzor državne granice i osobito zaštita dobila zasluženo mjesto među obrazovnim programima Policijske akademije, te je polaznicima na raspolaganju više programa dodatnog usavršavanja.

Polaznici prvog tečaja prema novom programu moći će, osim toga, nastaviti koristiti sustav e-obrazovanja Policijske akademije, odnosno imat će pristup online kolegiju koji prati Tečaj, ali i uvid u ponudu programa obuka koje Policijska akademija organizira. Voditeljica tečaja Ivana Herceg istaknula je koristi sustava e-obrazovanja, koji je polaznicima bio velika pomoć u učenju. To dokazuje činjenica, dodala je, da su mu tijekom tečaja pristupili oko 2000 puta – pregledavajući materijale i preuzimajući literaturu za učenje te rješavajući kratke kvizove.

„Modernizacija nastavnih programa i razvoj sustava e-obrazovanja među prioritetima su Policijske akademije, a program Tečaja granične policije, koji je razvijen u suradnji s Upravom za granicu, rezultat je tih nastojanja“, naglasila je pomoćnica načelnice zadužena za obrazovanje Mirjana Abramović, pozvavši polaznike da nastave ulagati u svoj profesionalni razvoj jer im samo cjeloživotno obrazovanje može osigurati prilagodbu promjenjivom okruženju u kojem postojeća znanja, vještine, stavovi i vrijednosti brzo zastarijevaju.

Namjera je Uprave za granicu i Policijske akademije sve obuke za graničnu policiju učiniti praktičnima i dinamičnima, rekla je Kristina Ciprić, kako bi se polaznicima olakšalo osvježavanje postojećih i usvajanje novih znanja. Pritom se svi novi programi usklađuju sa sektorskim kvalifikacijskim okvirom i Frontexovim zajedničkim temeljnim kurikulumima za obuku granične policije, dodala je, kako bi obrazovanje naših policijskih službenika bilo potpuno u skladu s europskim i sektorskim standardima.

Pisane vijesti