Započeo tečaj za prometne redare

Na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik" započeo je tečaj za osposobljavanje prometnih redara koji će trajati od 27. veljače do 17. ožujka 2023. godine

Na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik" u ponedjeljak 27. veljače započeo je tečaj za osposobljavanje budućih prometnih redara. Na tečaju je sudjelovalo 30 polaznika.

Svečanom otvaranju prisustvovali su voditelj Službe prometne policije, Uprave za javni red i sigurnost, Josip Mataija, voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“, Ilija Jakić i voditelj tečaja Zoran Zebec, koji su se prigodno obratili polaznicima te ih podržali u naporima za stjecanje znanja i vještina koje su potrebne za obavljanje poslova prometnog redara.

Tečaj je namijenjen zaposlenicima jedinica lokalne samouprave (gradovima i općinama) s područja cijele Republike Hrvatske, na čiji zahtjev se edukacija i provodi.

Osposobljavanje će se provoditi naredna tri tjedna, a završni ispit će se održati 17. ožujka 2023. godine.

Nakon završenog tečaja polaznici će biti osposobljeni za obavljanje poslova nadzora i premještanja nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila te upravljanja prometom.

Pisane vijesti