Započeo tečaj za prometne očevide

Osposobljavanje za obavljanje očevida prometnih nesreća održava se od 10. listopada do 4. studenoga 2022.   

Na Policijskoj akademiji danas je započeo sa radom Tečaj prometne policije – osposobljavanje za vršenje očevida prometnih nesreća, za 16 policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske te četiri policijska službenika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine.

Sukladno Planu policijskog obrazovanja Ministarstva unutarnjih poslova za 2022. godinu, tečaj se održava od 10. listopada do 4. studenoga 2022. godine.

Svečanom otvaranju prisustvovali su pomoćnik voditelja Službe prometne policije, Uprave za javni red i sigurnost Vladimir Trivunović i voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje i smještajno obučne centre Valbandon i Dramalj, Policijske akademije Ilija Jakić, koji su se prigodno obratili polaznicima, upoznali polaznike tečaja sa trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te ih podržali u naporima za stjecanje znanja i vještina koje su potrebne za obavljanje očevida prometnih nesreća.

Nakon pohađanja nastave i sudjelovanja u svim aktivnostima predviđenim u programu tečaja te uspješnog polaganja završnog ispita pred Povjerenstvom, polaznici će steći odgovarajuće kompetencije koje su nužne za obavljanje očevida prometnih nesreća.

Stranica