Započeo Tečaj za pritvorske nadzornike

16. prosinca 2020.godine započeo je Tečaj za pritvorske nadzornike za trinaest policijskih službenica i službenika  iz sedam policijskih uprava

U organizaciji Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju 16. prosinca 2020.godine započeo je Tečaj za pritvorske nadzornike za trinaest policijskih službenica i službenika  iz sedam policijskih uprava (Brodsko-posavske, Virovitičko- podravske, Koprivničko-križevačke, Istarske, Karlovačke, Ličko-senjske i Zagrebačke).

Uslijed složene epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj uzrokovane epidemijom bolesti  COVID 19, Tečaj se provodi uporabom sustava e-obrazovanja Policijske akademije i on line video nastavom putem aplikacije Skype for business.

Završetkom Tečaja polaznici će steći potrebna znanja za samostalno obavljanje poslova pritvorskog nadzornika kroz obradu nastavnih tema poput:  zakonsko određenje mjera uhićenja i pritvora, poslovi pritvorskog nadzornika, postupanje pritvorskog nadzornika s uhićenikom i pritvorenikom, sastavljanje potrebnih pismena, vođenje propisanih evidencija i unos podataka u informacijski sustav Ministarstva unutarnjih poslova.

Predavač na Tečaju je policijski službenik Josip Ribarić iz Operativno-komunikacijskog centra policije Ministarstva unutarnjih poslova.

Polaznike Tečaja su prije početka pozdravili Aco Martinović, voditelj Tečaja i Ilija Jakić, voditelj Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju,  zaželjevši im uspješan i kvalitetan rad  i u specifičnim uvjetima učenja na daljinu primjenom modernih tehnoloških rješenja.   

Stranica