Započeo tečaj za policijske pregovarače

Do 1. srpnja na Policijskoj akademiji 28 policijskih službenika pohađa osnovni tečaj za policijske pregovarače

Na Policijskoj akademiji od 20. lipnja do 1. srpnja u organizaciji Zapovjedništva za intervencije i Policijske akademije za 28 polaznika iz policijskih uprava provodi se „Osnovni tečaj za policijske pregovarače“.
Tijekom tečaja polaznici će steći osnovana znanja za pregovaranje u kriznim situacijama, krizno komuniciranje, ustrojavanje pregovaračkog tima te funkcioniranje samostalno i u pregovaračkom timu.
 
Cilj tečaja je osposobiti policijske službenike  za obavljanje zadaća iz domene rada jedinica specijalne i interventne policije u smislu kriznog komuniciranja, odnosno pregovaranja u kriznim situacijama u osnovnom obliku. Tečaj provodi Zapovjedništvo za intervencije, voditelji timova u Jedinici specijalne i interventne policije te zapovjednici timova, kroz teoretsku i praktičnu nastavu. Teme tečaja obuhvaćaju ustrojstveno-operativni dio, psihološko-komunikacijski i praktično-situacijski dio.  
 
Zamjenica načelnika Policijske akademije Mirjana Abramović na otvorenju tečaja pozdravila je polaznike tečaja i poželjela uspjeh u savladavanju predviđenih zadaća te naglasila važnost specijalističkog, stručnog usavršavanja policijskih službenika osobito za djelovanje u kriznim situacijama.     
 
- Širina znanja i kompetencija te realan izlaz iz bezizlazne situacije činit će vas vrhunskim pregovaračima, vaš budući posao je zahtjevan i iznimno odgovoran. Možete biti ponosni što ispred sebe imate vrhunske i iznimno stručne predavače Zapovjedništva za intervencije, a kroz zajedničke projekte, kao i provedbu svih oblika stručnog usavršavanja jačamo kapacitete hrvatske policije i ostajemo zauvijek partneri u provedbi policijskog posla stoga vam hvala svima na tome - naglasila ja zamjenica Abramović. 


Stranica