Započeo tečaj za obavljanje očevida prometnih nesreća

Nastava obuhvaća pravne, kriminalističke i tehničke aspekte prilikom kriminalističkog istraživanja cestovnih prometnih delikata

Na Policijskoj akademiji danas, 9. ožujka započeo je Tečaj prometne policije – osposobljavanje za vršenje očevida prometnih nesreća za policijske službenike.

Radi se o tečaju prema planu policijskog obrazovanja Ministarstva unutarnjih poslova za 2020. godinu na kojem sudjeluje 31 policijski službenik iz 17 policijskih uprava. Tečaj će trajati četiri tjedna, odnosno do  3. travnja 2020. godine gdje će polaznici u 145 sati proći teorijski (51 sat) i praktični dio (94 sata)  obuke.

Nastava obuhvaća pravne, kriminalističke i tehničke aspekte prilikom kriminalističkog istraživanja cestovnih prometnih delikata. Svi materijali s tečaja poput nastavnih materijala, literature, rasporeda predavanja i ispita, obavijesti i slično dostupni su u sustavu e-obrazovanja.

Svečanom otvaranju tečaja prisustvovali su voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa iz Ravnateljstva policije Josip Mataija i voditelj Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije Ilija Jakić koji su se obratili polaznicima i podržali ih u naporima za stjecanje znanja i vještina koji su potrebni za obavljanje očevida prometnih nesreća.

Nakon urednog pohađanja nastave i sudjelovanja u svim aktivnostima predviđenim u programu tečaja te uspješnog polaganja završnog ispita pred Povjerenstvom, polaznici će steći odgovarajuće kompetencije koje su nužne za obavljanje očevida prometnih nesreća.

Stranica