Započeo tečaj za obavljanje očevida prometnih nesreća

Nastava obuhvaća pravne, kriminalističke i tehničke aspekte prilikom kriminalističkog istraživanja cestovnih prometnih delikata

Na Policijskoj akademiji je danas 1. lipnja započeo Tečaj prometne policije – osposobljavanje za vršenje očevida prometnih nesreća za 15 policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova.
 
Svečanom otvaranju prisustvovali su voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Josip Mataija i pomoćnik voditelja Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Ivko Gavranić koji su upoznali polaznike tečaja s trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i podržali ih u naporima za stjecanje znanja i vještina koji su potrebni za obavljanje očevida prometnih nesreća.
 
Tečaj se trajati do 1. srpnja, a prema Nastavnom planu i programu realizirat će se u trajanju od 145 sati teorijske i praktične obuke. Nastava obuhvaća pravne, kriminalističke i tehničke aspekte prilikom kriminalističkog istraživanja cestovnih prometnih delikata. Polaznicima tečaja su sve informacije o edukaciji, od nastavnih sadržaja, rasporeda predavanja i ispita, obavijesti, materijala i literature, dostupne na sustavu e-obrazovanje. 
 
Nakon redovnog pohađanja nastave i sudjelovanja u svim aktivnostima predviđenim u programu edukacije te uspješnog polaganja završnog ispita pred Povjerenstvom, polaznici će steći odgovarajuće kompetencije koje su nužne za obavljanje očevida prometnih nesreća. 


Stranica