Započeo Specijalistički tečaj na Policijskoj akademiji

Slika topvijesti/2016/studeni/tecaj.JPG

U skladu s Planom policijskog obrazovanja Ministarstva unutarnjih poslova za 2016. godinu, od 7. studenog do 19. prosinca 2016. godine, u Policijskoj akademiji održava se Specijalistički tečaj za maloljetničku delinkvenciju i kriminalitet na štetu mladeži i obitelji za 24 polaznika iz policijskih uprava. 

 Foto: MUP

U skladu s Planom policijskog obrazovanja Ministarstva unutarnjih poslova za 2016. godinu, od 7. studenog do 19. prosinca 2016. godine, na Policijskoj akademiji održava se Specijalistički tečaj za maloljetničku delinkvenciju i kriminalitet na štetu mladeži i obitelji za 24 polaznika iz policijskih uprava. U skladu s Nastavnim planom i programom, ovaj tečaj realizirat će se u trajanju od 250 nastavnih sati (120 sati teoretske, 50 sati egzemplarne nastave te 80 sati praktičnih vježbi), od kojih će se 14 sati realizirati putem e-učenja.  Nastava će obuhvatiti pravne, kriminološke i kriminalističke aspekte maloljetničke delinkvencije, kriminaliteta na štetu djece i nasilja u obitelji. Po prvi puta je u ovaj tečaj uveden oblik nastave putem e-učenja, što će boravak polaznika na Policijskoj akademiji skratiti za dva radna dana, a MUP-u donijeti financijske uštede.

Voditeljica tečaja Suzana Kikić iz Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju u suradnji sa Službom za razvoj policijskog obrazovanja i Filozofskim fakultetom u Zagrebu, pripremila je i osmislila ovaj dio nastave putem e-učenja, prvenstveno kako bi polaznicima tečaja radni materijali bili uvijek dostupni te kako bi se povezali policijski službenici iz više policijskih uprava koji rade na istim ili sličnim poslovima. Pri tome su ostvarene i značajne financijske uštede za Ministarstvo. Korištenjem ovog sustava polaznicima će u svakom trenutku biti dostupne sve informacije vezane za tečaj, od nastavnih sadržaja, rasporeda nastave i ispita, raznih obavijesti, radnih materijala i literature, do mogućnosti razmjene mišljenja oko nejasnoća u praktičnoj primjeni, što je i glavni cilj ovakvog načina  edukacije.

Prije početka tečaja putem sustava Delta (https://delta.ffzg.unizg.hr)polaznicima su dostavljeni popisi i označena posebna područja legislative koja uređuje djelokrug linije rada maloljetničke delinkvencije, a s kojom su se dužni upoznati prije početka tečaja (samom sustavu se pristupa isključivo uz prethodno odobrena korisnička imena i lozinke). Korisnička imena i lozinke policijski službenici će moći koristiti za pristup sustavu i bit će ovlašteni pristupati dijelu aplikacije koja se odnosi na Specijalistički tečaj za maloljetničku delinkvenciju i kriminalitet na štetu mladeži i obitelji, za vrijeme i nakon završetka Tečaja, odnosno sve dok su rješenjem raspoređeni na poslove maloljetničkedelinkvencije. Tako će im i nakon završenog tečaja biti omogućeno  praćenje novina u sadržajima, što im može poslužiti u daljnjem usavršavanju.

Prilikom otvaranja ovog tečaja uvodno predavanje o uspostavi i primjeni e učenja održao je prof. Jasmin Klindžić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, koji u suradnji sa Službom za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko knjižničnu djelatnost, i provodi obuku policijskih službenika o e-učenju.



Stranica