Započeo seminar za 52 pomoćnika načelnika u policijskim postajama

Zamjenik Ćelić je rekao kako su motiviranost službenika i povjerenje ključni za dobre rezultate

U Policijskoj školi Josipa Jovića danas, 24. travnja, započelo je stručno usavršavanje pomoćnika načelnika policijskih postaja iz pet policijskih uprava.

Na otvorenju je zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić, uz načelnika Policijske akademije Dubravka Novaka, pozdravio sve u ime glavnog ravnatelja policije i ministra unutarnjih poslova. Rekao je kako je ovo prvi put da ova razina policijskih rukovoditelja sudjeluje na usavršavanju gdje će saznati što sustav od njih očekuje.  

- Najvažniji segment sustava su upravo sami ljudi, a u posljednjih deset godina sustav nikad nije više nije učinio za materijalna prava i opremu policijskih službenika – rekao je zamjenik Ćelić. Istaknuo je kako su potpisani dugoročni ugovori za nabavu odore kao i kratkog i dugog naoružanja vrijednog 51,4 milijun kuna, a obnavlja se i više od 50 policijskih postaja.

Naglasio je kako su motiviranost službenika i povjerenje ključni za dobre rezultate rada te dodao kako je upravo na pomoćnicima u policijskim postaja velika odgovornost u ostvarenju tih ciljeva.

Zamjenik glavnog ravnatelja je zaključio kako se policija u svom radu treba više orijentirati na preventivno djelovanje, odnosno baviti se više uzrocima, a ne posljedicama što na kraju dovodi do veće sigurnosti naših građana.  

Na stručnom usavršavanju sudjeluju 52 pomoćnika iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, koprivničko-križevačke, međimurske, varaždinske i virovitičko-podravske.

Cilj usavršavanja je stjecanje kompetencija policijskih rukovoditelja srednje razine rukovođenja za kvalitetno upravljanje policijskom organizacijom koristeći moderne metode, stilove i tehnike upravljanja i vođenja.

Seminar traje do petka, 26. travnja, a pomoćnici će između ostalog učiti i o motiviranju i vođenju pojedinaca i tima komunikacijskim vještinama te primjeni teorijskog znanja i praktičnih vještina u upravljanju i vođenju policijske postaje.   

Ova edukacija policijskih rukovoditelja srednje razine rukovođenja obuhvaća 397 pomoćnika iz 20 policijskih uprava. Stručno usavršavanje će se tako tijekom svibnja ponovno održati na Policijskoj akademiji te Osijeku, Rijeci i Splitu.

Prošle godine Policijska akademija je provela i edukaciju za 186 načelnika policijskih postaja.   

Stranica